Prvi poraz Sušičana u sezoni

Izvor: KGsport.info, 13.Apr.2019, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi poraz Sušičana u sezoni

Ekipa Sušice danas je doživela prvi poraz u ovoj sezoni, ali ostaje na čelu tabele Posle osamnaest odigranih kola u Šumadijsko-raškoj zoni, fudbaleri lidera na tabeli Sušice danas su u derbiju kola sa petoplasiranom Trepčom doživeli prvi poraz u ovoj sezoni (2:0), ali su i pored toga ostali na vodećoj poziciji sa četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Slogu iz Kraljeva. Šumadija 1903 i Vodojaža >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << igraju sutra.
Susret je odigran u Zvečanu, na stadionu Trepče u Žitkovcu, pred oko 200 gledalaca i protekao je u pravoj prvenstvenoj borbi za bodove, ali u fer i korektnoj sportskoj atmosferi. Bodovi su bili izuzetno važni obema ekipama. Domaćinu, koji je značajno pojačao ekipu i ima ozbiljne ambicije da se bori za sam vrh tabele i viši rang, a ekipi Sušice da nastavi prvenstvo bez poraza.
Više uspeha imao je domaći tim i, prema izjavama predstavnika kragujevačkog zonaša, sasvim zasluženo pobedio. Borili su se Sušičani dobro u prvom poluvremenu i bili ravnopravan protivnik. U 25. minutu imali su šansu i za vođstvo, ali je udarac Živandinovića glavom, posle centaršuta Kukića, završio tik pored stative.
Uporni domaćini pokušavali su da dođu do prednosti i u tome su uspeli u poslednjem minutu pred odlazak na odmor. Na trideset metara od gola Lalić je osvojio loptu u duelu sa Ilićem i ušao u kazneni prostor, dobro šutirao, a odbijenu loptu od golmana Veličkovića, Tanasković je ubacio u mrežu za 1:0.
U nastavku utakmice domaći tim je odigrao još borbenije i sa više motiva i postigao još jedan pogodak. Jedan od najzapaženijih igrača u Trepči Lalić, posle kontranapada i prolaza po levoj strani u 74. minutu, uspeo je da sa desetak metara savlada golamana Sušice i poveća rezultat na 2:0. Tako su se Mitrovčani revanširali lideru za jesenji poraz u Kragujevcu od 3:0 i naneli mu prvi poraz u ovoj sezoni.
Fudbaleri Trepče iskoristili su domaći teren i boljom igrom zasluženo pobedili SušicuBila je ovo jedna od naših slabijih utakmica, koje smo odigrali u ovoj sezoni, bez povređenog Krstića. Moram da pohvalim prijem na koji smo naišli kod našeg domaćina, koji ima odličnu ekipu i sigurno je da će se boriti za vrh tabele, ako ne za prvo, onda za drugo mesto koje vodi u baraž– rekao je za KG sport.info Miloš Simić, jedan od najiskusnijih u redovima Sušice, koji danas nije mogao da pomogne svojim drugovima, takođe zbog povrede.
Zbog nesportskog ponašanja, od 84. minuta Treča je ostala sa igračem manje zbog isključenja rezerviste Mašića, koji je u igri proveo samo osam minuta, ali to nije uticalo na promenu rezultata.  
TREPČA – SUŠICA  2:0 (1:0)
ZVEČAN
Stadion
: FK Trepča
Gledalaca: 200.
Sudija: Ivan Nešović (Kraljevo)
Pomoćnici: Stefan Lazović, Jovan Filipović (takođe iz Kraljeva).
Strelci: Tanasković u 45. i Lalić u 74. minutu.
Žuti kartoni: Tomić, Ilić, Trajković (Trepča), Đorđević, Živadinović, S. Mijailović (Sušica).
Crveni karton: Mašić u 84. minutu (Trepča).
TREPČA: Gluščević, Tomić, Ilić, Lazić, Tanasković (od 64. Pantović), Trajković, Milosavljević (od 76. Mašić), Lalić, Milojević, Radojević (od 70. Aksentijević), Mihajlović.
SUŠICA: Veličković, S. Mijailović, Vasojević, Baroš, S. Božović, Kukić (od 50. Mirković), Ilić (od 65. Lepović), Đorđević (od 76. Filipović), Živadinović, V. Božović, Ljubisavljević.
Danas su odigrana još dva susreta 18. kola Šumadijsko-raške zone. Drugoplasirana Sloga iz Kraljeva pobedila je Goč u Vrnjačkoj Banji sa 1:0, a Gruža je kao domaćin neočekivano poražena od Poleta iz Ratine sa 0:1.
I pored poraza Sušica je zadržala prvo mesto, ali je prednost u odnosu na Kraljevčane smanjena na četiri boda. Trepča je popravila plasman za jedno mesto i uvećala bodovni saldo na 28 bodova, i tako pretekla na tabeli Šumadiju 1903 na četvrtom mestu, koja ima utakmicu manje i sutra je gost Novog Pazara 1928. Vodojaža se, takođe, sutra (15,30) u Podunavcima sastaje sa Realom.
Iako ima da se odigra još četiri susreta u ovom kolu, redosled na tabeli ostaje nepromenjen. Sušica je prva sa 43, Sloga druga sa 39, a Gruža ostaje na trećem mestu sa 31 bodom.
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.