Požar kod Raške pod kontrolom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2015, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar kod Raške pod kontrolom

Požar koji je juče popodne izbio u okolini Raške kod sela Brvenica zahvativši više od 100 hektara šume i niskog rastinja, stavljen je pod kontrolu i očekujemo da bude lokalizovan, izjavio je za agenciju Beta načelnik Uprave vatrogasno spasilačke jedinice u sektoru za vanredne situacije MUP-a, Goran Nikolić.

"Uspeli smo da stavimo pod kontrolu požar i zaštitimo domaćinstva u Brvenici i zaseoku Andrijanići, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a gasi ga oko stotinu ljudi među kojima je oko pedeset vatrogasaca, trideset šumara, kao i pripadnika lovačkih službi i meštana" , kazao je Nikolić.

On je kazao da je kiša koja je u nekoliko navrata noćas jako padala u Kraljevu zaobišla Rašku.

"Nažalost, kiša je samo malo orosila područje zahvaćeno požarom kod Raške, iako smo se nadali da će biti jača, što bi nam mnogo pomoglo prilikom gašenja vatre" , rekao je Goran Nikolić.

Prema njegovim rečima, požarom za koji se pretpostavlja da je izazvan ljudskim faktorom, zahvaćena je mešovita šuma listopadnog i četinarskog drveća, kao i nisko rastinje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DOMAĆINSTVA ZAŠTIĆENA: Požar kod Raške stavljen pod kontrolu

Izvor: Kurir, 06.Sep.2015

Nažalost, kiša je samo malo orosila područje zahvaćeno požarom kod Raške, iako smo se nadali da će biti jača, što bi nam mnogo pomoglo prilikom gašenja vatre, rekao je Goran Nikolić..KRALJEVO - Požar koji je juče popodne izbio u okolini Raške kod sela Brvenica zahvativši više od 100 hektara...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.