Povređeni policajac prebačen u BG

Izvor: B92, 05.Jul.2014, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeni policajac prebačen u BG

Raška -- Jedan od dvojice teško povređenih policajaca u sudaru na putu Kraljevo - Raška, Ž.I. iz Subotice, transportovan helikopterom iz kraljevačke bolnice za Beograd.

U Beogradu će se nastaviti njegovo lečenje, potvrđeno je večeras Tanjugu u Zdravstvenom centru "Studenica".

Jedan policajac i jedan civil poginuli su, a još dva policajca teško povređena u sudaru marice i šlepera na Ibarskoj magistrali u blizini Kraljeva.

Kako je saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << PU Kraljevo, policijski službenik D.G. (34) iz Sombora i lice koje je prevoženo policijskim službenim vozilom B.B. (46) su poginuli, a policajci N.J. (34) i Ž. I.(36) iz Subotice su teško povređeni u udesu koji se dogodio danas oko 9.30 časova na putu Kraljevo - Raška.

Prema rečima direktora te bolnice Zvonka Veselinovića, hirurzi su izveli sve hirurške zahvate, kako bi povredjeni policajac mogao da bude transportovan.

S obzirom da su bile u pitanju višestruke povrede ruku i nogu, i da je povredjeni u bolnicu primljen u teškom stanju, uspeli smo da to stabilizujemo, posle nekoliko sati koliko su trajale operacije, kako bi mogao da bude prevezen u Beograd, gde će se nastaviti njegovo lečenje”, rekao je Veselinović Tanjugu.

Direktor ZC “Studenica” kaže da su večeras počele operacije drugog teško povredjenog policajaca N.J. iz Subotice, ali kako kaže Veselinović, on neće biti noćas transportovan, već će nakon operacije ostati u kraljevačkoj bolnici.

Do nezgode u mestu Dobre Strane kod Kraljeva došlo je kada se službeno vozilo "marica" Policijske uprave Subotica i subotičkih registarskih oznaka, kojim je u pravcu Raške upravljao policijski službenik D.G., a u kojem su se nalazili policijski službenici N.J. i Ž.I., kao i lice koje su sprovodili B.B, sudario sa kamionom marke „man“, novopazarske registracije, kojim je iz suprotnog smera upravljao R.M. (34) iz Novog Pazara.

D.G. i B.B. su preminuli na licu mesta, dok su N.J. i Ž.I. zadobili teške telesne povrede i prebačeni su u Zdravstveni centar "Studenica“ u Kraljevu, navodi se u saopštenju kraljevačke policije.

Uviđaj je izvršio zamenik Osnovnog javnog tužioca u Kraljevu u prisustvu pripadnika Policijske uprave Kraljevo.

Milovan Pavlović koji je bio očevidac ovog udesa kaže za Tanjug da je čuo trasak, posle čega se video dim.

"“Kada smo videli da je bezbedno, prišli smo vozilu, i ugledali smo dvojicu koji su davale znake života. Jedan je imao teške povrede potkolenice i zapomagao je. Loše telefonske veze u ovom delu Ibarske magistrale su nam stvorile probleme, pa je prošlo malo više vremena dok su stigli spasioci i hitna pomoć”", ispričao je Pavlović.

Mesto Dobre Strane nalazi se na tridesetom kilometru na putu od Kraljeva prema Raški.

Saobraćaj na ovom delu puta ponovo je uspostavljen.

Svedoci kažu da nije bilo preticanja

Načelnik Uprave saobraćajne policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je da će istraga pokazati koji su uzroci jutrošnjeg sudara policijskog kombija i kamiona u mestu Dobre strane, na putu Kraljevo – Raška.

“"Svedoci su izjavili da nije bilo preticanja, već da je policijsko vozilo prešlo na levu stranu puta, i da je došlo do kontakta i teške saobraćajne nesreće u kojoj su dva lica izgubila život, a dva su teško povređena"”, rekao je Rebić na mestu udesa.

Rebić kaže da su policajci vrlo brzo zbrinuti u Zdravstvenom centru u Kraljevu, i da će u toku popodneva imati više informacija o njihovom zdravstvenom stanju, kao i da se nada da nisu životno ugroženi.

Saobraćaj je na putu Kraljevo – Raška posle više od šesta sati prekida, ponovo prohodan, ali se vozila naizmenično propuštaju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Teška saobraćajna nesreća na Ibarskoj: Dvoje poginulo, dvoje povređeno

Izvor: NaDlanu.com, 05.Jul.2014

Dve osobe su poginule, a dve su povređene u sudaru policijske marice sa šleperom, na tridesetak kilometara od Kraljeva prema Raški..U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Ibarskoj magistrali u mestu Dobre Strane, prema prvim informacijama, poginule su dve osobe, i dvesu povređene. Poginuo...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.