Najuspešnija fudbalska jesen Sušice (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 24.Nov.2018, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najuspešnija fudbalska jesen Sušice (FOTO)

Fudbaleri Sušice bez poraza osvojili titulu jesenjeg prvaka u Šumadijsko-raškoj zoni

Prvi tim Sušice, kao najveće iznenađenje u Šumadijsko-raškoj zoni, osvojio je titulu jesenjeg prvaka sa četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Slogu iz Kraljeva. Na prvoj poziciji prezimiće i pioniri ovog kluba, kadeti dele prvo mesto sa Karađorđem iz Rače, a petlići četvrto mesto u konkurenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << mlađih kategorija Gradske lige Fudbalskog saveza Kragujevca.
Odavno se nije desilo da jedan kragujevački klub ostvari takve rezultate sa kojima se mogu pohvaliti Sušičani. Za mnoge ljubitelje fudbala koji prate zbivanja u ovom sportu, Sušicino osvajanje titule jesenjeg prvaka u Šumadijsko-raškoj zoni predstavlja veliko iznenađenje, ali ne i za ljude koji vode ovaj klub. Za razliku od prethodnih sezona, kada je Sušica tavorila u zonskom stepenu takmičenja i kroz baraž spašavala svoj status, u ovu sezonu Sušičani su ušli spremniji i sa jasnim ciljevima – osvajanje prvog mesta i plasman u viši rang, ali i stvaranje igrača iz sopstvenog pogona kroz svoju fudbalsku školu. Prvi korak u ostvarivanju ovih ciljeva uspešno je napravljen u jesenjoj polusezoni.
Seniori Sušice ubedljivo su osvojili titulu jesenjeg prvaka sa četiri boda prednosti i bez poraza, čime se ne mogu pohvaliti ostala dva kragujevačka zonaša Vodojaža i Šumadija 1903, koji su se takođe plasirali u gornji deo tabele. U poslednjem kolu Sušičani su pobedili prošle nedelje u Toponici ekipu Šumadije sa 4:1 i potvrdili da su najefikasniji tim lige sa tri puta više datih od primljenih golova (32:11), pa su sa 31 bodom, četiri više od nekadašnjeg prvoligaša Sloge iz Kraljeva prvi put dočekali zimsku pauzu na liderskoj poziciji.
Najveći doprinos ovakvim rezultatima svojim golovima dao je najbolji strelac ekipe Predrag Peđa Živadinović sa 13 pogodaka, koji je het-trikom u Toponici završio uspešnu polusezonu Sušice. To je rezultat cele ekipe u kojoj su svoj doprinos dali i najiskusniji igrači Vladimir Bata Božović i Miloš Mifa Simić, igrači poznati fudbalskoj javnosti u Kragujevcu.
Iako je za mnoge naš uspeh u ovoj sezoni iznenađenje, za nas, koji vodimo ovaj klub, nije. Kao što smo najavili na početku prvenstva da ćemo se boriti za vrh tabele i ozbiljno konkurisati za prvo mesto, to smo i ostvarili. Možda su to mnogi shvatili kao šalu na naš račun, ali znajući kvalitet igrača koje smo doveli i koje smo već imali u klubu, ovakav rezultat za nas nije iznenađenje. Jedina smo ekipa bez poraza sa najefikasnijim napadom, što ne treba da čudi znajući da u ekipi imamo iskusan trio koji sačinjavaju Bata, Mifa i Peđa. – rekao za KG  sport.info u oceni jesenje polusezone Milan Popović, potpredsednik Sušice.
Predrag Peđa Živadinović bio je najbolji strelac Sušice ove jeseni sa 13 pogodaka
Ovi rezultati utoliko su veći ako se zna da su ostvareni u teškoj situaciji zbog požara u službenim prostorijama zbog čega je Sušica kao domaćin morala da odigra najveći broj utakmice izvan svog stadiona, koristeći igralište u Grošnici i pomoćni teren stadiona „Čika Dača“.
Ova jesenja titula ima još veću težinu ako se zna da smo skoro sve utakmice kao domaćini faktički igrali kao gosti, zbog požara koji nam se desio krajem avgusta. Zahvaljujemo se Vodojaži na ustupljenom terenu i domaćinstvu koje smo dobili sa njihove strane.
Mi se nećemo zadovoljiti ostvarenim rezultatom, već ćemo raditi na jačanju ekipe. Već smo stupili u kontakt sa nekim igračima koji će nas pojačati u prolećnom delu prvenstva i tako olakšati put do krajnjeg cilja, a to je plasman u Srpsku ligu i postavljanje kluba gde mu je odavno bilo mesto.
– optimista je Popović.
Milan Popović, potpredsednik kluba, očekuje da Sušca zadrži vodeću poziciju do kraja sezone
Potpredsednik Sušice nije propustio priliku da pohvali i rad fudbalske škole i ljude koji su doprineli da klub ostvari ove rezultate.
Uz ovaj uspeh prvog tima treba još napomenuti da su i naše mlađe selekcije dobro radile zahvaljujući fudbalskoj školi na čelu sa direktorom Dušanom Đalovićem sa fakultetskom diplomom i Uefinom „A“ licencom. I oni su u vrhu tabele u svojim kategorijama, što ukazuje da se u klubu misli dugoročno i radi stručno sa decom. Naravno da klub ne bi funkcionisao ovako da tu nije i ambiciozna uprava sa generalnim sekretarom Milisavom Bucom Radosavljevićem. – zaključio je Milan Popović, potpredsednik Sušice.
Odigravanjem poslednjeg 12. kola Lige petlića danas pre podne završen je jesenji deo prvenstva mlađih kategorija u organizaciji FSGKG, gde je Sušica učestvovala sa četiri selekcije kadeta, pionira i petlića. I pored poraza u malom gradskom derbiju od ekipe Olimpa 2015 (1:2), petlići Sušice su zadržali četvrto mesto na tabeli sa 20 osvojenih bodova. Inače, fudbalska škola Sušice, koja se ubraja među najaktivnije u gradu, okuplja preko 100 članova.
U ovoj polusezoni najbolje rezultate ostvarili su pioniri, koji su u poslednjem kolu pobedili vršnjake Radničkog 1923 sa 3:2, u konkurenciji 12 ekipa iz Kragujevca, Topole, Rače, Batočine, Gruže i Toponice. I oni su poput starijih klubskih drugova jesenju polusezonu završili bez poraza. Iz 11 odigranih susreta zabeležili su deset pobeda i samo jedan remi. Osvojili su 31 bod, baš kao i seniori Sušice, ali sa izvanrednom gol razlikom od 78:8 i sa šest bodova više od druge ekipe pionira Apolona 4, a pet više od Radničkog 1923.
Pionirska ekipa Sušice završila polusezonu na prvom mestu efikasno i bez poraza
Uspešni su bili predstavnici Sušice i u Kadetskoj ligi FSGKG, koji su sa ekipom Karađorđa iz Rače podelili prvo mesto. Osvojili su 28 bodova sa devet pobeda i po jednim remijem i porazom, baš kao i Račani. Imali su i isti međusobni količnik (48), ali je zahvaljujući tri više postignuta gola Karađorđe jesenji prvak , a Sušičani, koji su u poslednjem kolu pobedili Korićane sa 5:1, prezimiće na drugom mestu sa čak 11 bodova više od trećeplasirane Gruže.
Kada se govori o uspehu FK Sušica treba pomenuti i mlađe petliće koji učestvuju u „Ligi 9“, na kraćem terenu i sa po devet igrača, gde se igre ne boduju već od ove sezone u organizaciji FSGKG realizuju susreti u cilju upoznavanja budućih igrača sa fudbalom i pre svega međusobnim druženjem najmlađih fudbalera na zelenom terenu.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.