Na vašaru u Raški

Izvor: RTS, 17.Okt.2014, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na vašaru u Raški

Vašar u Raški, sa tradicijom dugom 170 godina, od pijačnog dana prerastao je u manifestaciju koju za dva dana poseti više od 30.000 ljudi. Posebna atrakcija je Domaćinska ulica, u kojoj se nude proizvodi i rukotvorine predela između Kopaonika i Golije.

Tokom dva dana raškog vašara, pomešaju se mirisi pečenja pod šatorima, slatkih đakonija i svadbenog kupusa. Slika kao na većini vašara u Srbiji.

Međutim, centar dešavanja je Domaćinska ulica. Na početku, lovci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spremaju lovački gulaš. Malo dalje, vunene rukotvorine, specifične za ovaj kraj, izrađene starom tehnikom, ručno proizvedenim sapunom i vodom.

Služi se domaća rakija, a na tezgama je ima nekoliko desetina vrsta. Domaćini Raške prave je od svih vrsta voća.

Turistička organizacija Raške, vašar je upotpunila bogatim umetničkim programom. Kako kažu da privuku veći broj posetilaca.

Ove godine organizatori su rešili i da ponovo ožive tradicionalno igranje kola.

rts.novipazar@rts.rs

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.