MASOVNA PUCNJAVA KOD KRALJEVA ODNELA TRI ŽIVOTA: Života pijan krenuo u KRVAVI PIR - sačmarom presudio komšijama PA SEBI

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2023, 10:39

MASOVNA PUCNJAVA KOD KRALJEVA ODNELA TRI ŽIVOTA: Života pijan krenuo u KRVAVI PIR - sačmarom presudio komšijama PA SEBI

Života Radičević (61) iz Ratine kod Kraljeva 2016. godine hicima iz lovačke puške usmrtio je tri osobe, dok je jednu teško ranio, a potom izvršio samoubistvo na groblju.

Raški okrug ostao je u šoku nakon trostrukog ubistva koje je počinio Života Radičević u selu Ratina.

Ubijeni su bračni par Zoran (67) i Gordana Stevanović i Miloje Kostović (52), dok je teško ranjen Živan Čurlić. Krvavi pir se prema rečima komšija dogodio u trenutku kada je traktor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << natovaren stajskim đubrivom prošao pored kuće ubice Živote Radičevića, koji nije bio u dobrim komšijskim odnosima sa Stevanovićima.

Njemu je navodno tada zasmetalo što je đubrivo padalo i da je zbog toga pozvao komunalnu policiju.

- Video sam komunalnu policiju ispred Zoranove kuće i on je sa njima pričao. Zoran mi je odmahnuo rukom i ja sam skrenuo i otišao dalje. Đubre se prevozilo putem i pomalo je padalo iz traktora. Života je valjda pozvao policiju i kada su oni otišli, uzeo je lovačku pušku i počeo da puca - rekao je tada jedan od komšija.

U tom trenutku sa Stevanovićima su bili Miloje Kostović, Zoranov brat od tetke, i Živan Čurlić.

Života, prema njihovim rečima, nije nijednom pokazao da bi tako nešto mogao da uradi.

- Tri dana sam radio sa Životom i nije mirisalo da bi tako nešto mogao da uradi. Sve se to dogodilo zbog zemlje, jer oni nisu bili u dobrim odnosima poslednje dve godine zbog jednog parčeta zemlje. Miloje i Živan su se tu zatekli jer su došli da mu pomognu da se posipa đubrivo – kaže jedan od poznanika ubijenih iz Ratine.

Života je, prvo upucao Gordanu, koja je sa teškim povredema prevezena u kraljevačku bolnicu, gde je sat i po posle toga preminula. Onda je krenuo u polje gde su bili njen suprug Zoran, njegov brat Miloje i Živan. Zorana i Miloja je na licu mesta ubio, a Živana ranio i on je van životne opasnosti. Života je nakon toga otišao kući, a tamo ga je sreo sin Dragan Radičević.

- Video sam oca sa puškom. Pitao sam ga šta ćeš s njom, jer nisam imao pojma da je pre toga pucao. Rekao je da se sklonim. Pokušao sam da mu je uzmem, ali on se otrgao, seo u kola i odvezao. Primetio sam da nešto nije u redu i pozvao sam odmah policiju. Kasnije sam čuo šta je uradio i da se ubio na seoskom groblju – rekao je Dragan za "Blic".

Života je u lovačkoj pušci imao sačmu koja se koristi za krupnu divljač, zbog čega su povrede koje su žrtve zadobile bile stravične. U trenutku zločina, takođe prema prvim nalazima, bio je pijan. Ubijeni Zoran Stevanović dugo je bio predsednik Mesne zajednice Ratina.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.