Lazar 3 stigao u Rašku

Izvor: RTS, 29.Jan.2020, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lazar 3" stigao u Rašku

U kasarni "Stefan Nemanja" u Raški u toku je obuka pripadnika 21. pešadijskog bataljona Druge brigade kopnene vojske u rukovanju, održavanju i upotrebi oklopnih borbenih vozila točkaša "lazar 3".
Obuku pripadnika pešadijske čete koja će biti opremljena ovim borbenim sredstvom izvode komandiri odeljenja koji su sadržaje obuke savladali zajedno sa pripadnicima 41. pešadijskog bataljona, prve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jedinice Vojske Srbije opremljene vozilima "lazar 3".

Programom obučavanja predviđene su teme iz vatrene i taktičke obuke, u okviru koje posade i posluge stiču znanja o sistemima i podsistemima vozila i naoružanja, održavanju i pravilnoj upotrebi sredstva, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.
Završni deo obuke na vozilima "lazar 3" pripadnici 21. pešadijskog bataljona izvešće na vojnom kompleksu "Pasuljanske livade", gde će realizovati programska gađanja.
Pogledaj vesti o: Raška,   Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.