LJUDI, IZGIBOSMO!: Srpski sportisti imali udes na Ibarskoj, KRVI BILO NA SVE STRANE

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2018, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"LJUDI, IZGIBOSMO!": Srpski sportisti imali udes na Ibarskoj, KRVI BILO NA SVE STRANE

Stravičan sudar automobila i mini-busa u kojem su bili članovi RK "Karađorđe" iz Topole dogodila se sinoć oko 22.15 sati na deonici Kraljevo-Raška u mestu Cerje. Nakon odigrane utakmice u Raškoj, igrači i ostali članovi kluba uputili su se kućama.

- Odjednom je vozač povikao "ljudi, izgibosmo" i čuo se jeziv udarac. Svi smo poleteli sa svojih sedišta. U prvi mah nismo znali da li je ko živ. Krvi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je bilo na sve strane, svi su kukali, padali smo jedni na druge, sedišta su potpuno uništena, to su strašne scene... Morali smo da razvalimo vrata pozadi kako bismo izašli - prepričava vidno uznemireni Ivica Karić, kapiten RK "Karađorđe".

Tek kada su uspeli da izađu iz uništenog mini-busa, videli su smrskan automobil i još stravičnije scene. Vozač "fiat stila" je poginuo na licu mesta, a suvozač sa teškim povredama prebačen u Opštu bolnicu "Studenica" u Kraljevu.

- Skala je bila na 140. Nije uopšte kočio, već je direktno udario u nas. Naš vozač je pokušao da zakoči, išao je u svojoj traci, a prilikom sudara automobil je odleteo skroz udesno. Ne znam zašto se sve to dogodilo, ali znam da smo imali neverovatnu sreću. Mogli smo da sletimo u Ibar. Zaustavili smo se tik uz bankinu - objašnjava Karić koji je zadobio lakše povrede glave i nosa, ali je i ugruvan.

Predsednik kluba Goran Đurđević priča da je sreća u nesreći bila to što u momentu udara nije bio na svom mestu, na prednjem sedištu mini-busa autoprevoznika "Janjušević".

- Sve se desilo iznenada. Sedeo sam na prednjem sedištu i spasilo me je to što sam u momentu nesreće hteo da uzmem flašu soka koja se nalazila na instrument-tabli. Da sam ostao na svom mestu razbio bih glavu o šoferšajbnu. Kako je moglo da bude, dobro je. Sam nas je Bog pogledao - zaključuje Đurđević.

Kako objašnjavaju, vozač mini-busa i rukometni radnik koji je sedeo iza njega su ostali u kraljevačkoj bolnici, dok su ostali članovi kluba jutros pušteni na kućno lečenje i oporavljaju se od povreda.

- Vozač ima otvoreni prelom kolena, izleteo mu je kuk, slomljena rebra... Niko nije prošao bez povreda. Nekome je rasečeno lice, neko je ugruvan, neko ima povredu glave ili zgloba - pričaju naši sagovornici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.