Kragujevački zonaši od sutra počinju pripreme

Izvor: KGsport.info, 14.Jul.2018, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevački zonaši od sutra počinju pripreme

Ekipa Vodojaže sa trenerom Dragoslavom Ristovićem (desno) ponovo se vraća u zonu

Od naredne sezone startuje novoformirana Šumadijsko-raška zona u kojoj će se takmičiti klubovi sa područja fudbalskih saveza Kragujevca, Knića, Raškog i Severno-mitrovačkog okruga. Grad Kragujevac u ovom rangu takmičenja imaće četiri predstavnika: Šumadiju 1903, Sušicu, Slaviju i Vodojažu.
Prva sa >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << pripremama počinje Sušica, koja je poslednja završila proteklu sezonu zbog učešća u baražu. Naime, zonaš sa sušičkog brda, kao i u prethodnoj sezoni, doigravanjem u dva susreta bio je uspešniji od Kopaonika iz Leška i sačuvao status zonaša.
Trener Predrag Stojanović nas je obavestio da će sutra u 11 časova izvršiti prozivku i tako označiti početak priprema Sušice za narednu sezonu. Iako oko pojačanja nije još sve definisano, kako da se ne bi ponovile dve prethodne loše sezone, sigurno je da se ekipa, koja je iznela proteklo prvenstvo, mora osvežiti.
Sutra sa početkom u 15 časova okupiće se i fudbaleri novog-starog zonaša Vodojaže, koji su, posle trogodišnje pauze i takmičenja u Prvoj gradskoj ligi Kragujevca, izborili pravo za viši rang u novoformiranoj zoni. Treba reći da su Grošničani i prošle godine obezbedili povratak u zonski stepen takmičenja, ali su zbog problema u finansiranju mesto ustupili Arsenalu, koji je iz istih razloga odustao od takmičenja na polusezoni. Međutim, Vodojaža u novu sezonu ulazi sa dosadašnjim trenerom Dragoslavom Ristovićem, koji nam je potvrdio da će ekipa biti pojačana sa nekoliko novih igrača, kako bi postala stabilan zonaš.
Kada su promene u pitanju, svakako ih najviše treba očekivati u doskorašnjem srpskoligašu sa Bubnja. Zbog nedostatka finansijskih sredstava, najstariji kragujevački klub Šumadija 1903 vratio se u zonski stepen takmičenja. Zbog toga u ovom klubu treba očekivari „remont“, kako u stručnom štabu, tako i igračkom kadru.
Prozivka i početak priprema zakazan je za ponedeljak u 18 časova na Bubnju. Prema rečima Vladimira Čađenovića, sekretara Šumadije 1903, novi trener najverovatnije biće Slobodan Tika Stašević, koji je i ranije sa uspehom vodio ovaj klub. Očekuje se i osveženje ekipe i da se bivši srpkoligaš, sa dugom fudbalskom tradicijom, brzo vrati tamo gde mu je i mesto u srpskom fudbalu.
Najviše neizvesnosti oko priprema za novu sezonu ima Slavija. Kako nas je danas obavestio Marko Nović, predsednik ovog kluba, još nije postignut dogovor oko termina kada će se igrači okupiti. Zbog toga u toku naredne nedelje treba da se obave razgovori sa igračima, pa će se znati kada će početi pripreme i na koga će Slavija moći da računa. Inače, ovaj klub je proteklu sezonu uspešno završio u gornjem delu tabele, na sedmom mestu Zone „Morava“.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.