Izvor: S media, 05.Avg.2012, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Barikade na obe strane

Srbi sa severa Kosova i Metohije nastavili su sa blokadom magistralnog puta Raška-Leposavić ka administrativnom prelazu Jarinje, te ne dozvoljavaju kamionima prolazak ovim putem.

Nekoliko teretnih kamiona je parkirano u međuzoni na teritoriji centralne Srbije ispred administrativnog prelaza Jarinje na severu Kosova. Takođe, Srbi dežuraju i u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Leposaviću, ali tu nema barikada.

Srbi su, u međuzoni, uspostavili blokadu za teretni saobraćaj krajem jula, nezadovoljni zbog kretanja kamiona kojima se prevozi komercijalna roba. Oni smatraju da je to još jedan pokušaj da se na prelazima sa centralnom Srbijom instaliraju kosovske institucije.

Kfor je blokirao alternativne pravce za teretni saobraćaj, a međunarodne snage negirale su tvrdnje čelnika opštine Leposavić da svojim merama direktno utiču na snabdevanje lokalnog stanovništva osnovnim potrepštinama.

Kfor ovim napušta okvire svog mandata i rizikuje da izgubi svako poverenje kod građana srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji. Upozoravamo da je ova ničim izazvana akcija Kfora već dovela do nestašice hrane i lekova. Očekujemo da se u najskorije vreme Kfor vrati u okvire svog mandata i da život na KiM protiče normalno“, kaže za Danas Aleksandar Vulin, direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, povodom odluke Kfora da blokira alternative pravce za teretni saobraćaj.

(Danas, Foto: Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.