Kfor demonstirao silu i uklonio prepreke

Izvor: Mondo, 31.Jan.2013, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor "demonstirao silu" i uklonio prepreke

Pripadnici Kfora uklonili su rano jutros betonske prepreke sa magistralnog puta Priština - Raška, u mestu Rudare kod Zvečana. Demonstrairanje sile, kažu Srbi.

Akcija pripadnika međunarodnih vojnih snaga na uklanjanju prepreka koje su Srbi ranije postavili na tom magistralnom putu trajala je tri i po sata, javio je Tanjugov izveštač.

Tokom akcije nije bilo incidenata, a prilikom uklanjanja betonskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prepreka svi prilazi Rudaru su bili blokirani.

Pripadnici Kfora po uklanjanju prepreka povukli su se u bazu u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Tokom akcije uklanjanja prepreka, čule su se sirene za uzbunu u Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici, a potom su se građani okupili u mestu Rudare.

Srbi su pre nekoliko dana postavili betonske prepreke na magistralnom putu u Rudaru kako bi onemogućili dolazak tim putnim pravcem kosovskim carinicima i pograničnoj policiji na prelaz Jarinje, ka Raški.

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović izjavio je da je jutrošnja akcija vojnika Kfora klasična demonstracija sile.

Milović je u izjavi Tanjugu rekao da je Kfor jutros više od tri sata držao u blokadi magistralni pravac koji vodi prema Kraljevu i da je ogromna vojna sila upotrebljena da bi se uklonilo nekoliko betonskih blokova.

"Radi se o demonstraciji sile. Ovakve akcije ne doprinose stvaranju poverenja između vojnika Kfora i naših građana, jer su građani tri i po sata bili onemogućeni da se kreću", rekao je Milović.

On je rekao da je jutros na licu mesta razgovarao sa predstavnikom američkog Kfora koji mu je potvrdio da međunarodnim vojnicima niko nije uskratio slobodu kretanja ali da se, kako je rekao, navodno plaše od uspostavljanja novih barikada. U svakom slučaju radi se o jednoj, po mom misljenju, demonstraciji sile vojnika Kfora za kojom nije bilo potrebe, dodao je Milović.

(Tanjug, foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.