Ilegalni imigranti nasrću na Kraljevo

Izvor: Glas javnosti, 17.Mar.2011, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilegalni imigranti nasrću na Kraljevo

KRALJEVO- Policija u Kraljevu saopštila je da je na kraljevačkom području od početka godine otkriveno 33 ilegalnih imigranata od kojih je šestoro dece.

Imigranti u Srbiju ulaze ilegalnim putnim pravcima preko Kosova, njih 29 je otkriveno na području Raške, od kojih je dvadesetoro uhvaćeno u kopnenoj zoni bezbednosti, dok su po dva ilegalna migranta otkrivena na teritoriji Kraljeva i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Vrnjačke Banje, navodi se u saopštenju.

Među migrantima je i 13 Sirijaca, 11 Palestinaca, četiri Avganistanca, dva Pakistanca i po jedan Alžirac, Iračanin i Tunišanin.

Osim dvojice koji su upućeni u Centar za azil migranata u Banji Koviljači, ostali su ušli u Srbiju sa namerom da dalje nastave put u zemlje Evropske unije.

Sa teritorije Srbije udaljeno je 11 Sirijaca među kojima je i šestoro dece, bez preduzimanja drugih mera, a ostalima su zbog kršenja Zakona o boravku stranaca izrečene četiri zatvorske mere, devet novčanih kazni i 20 zaštitnih mera udaljenja sa teritorije Srbije, uz zabranu ulaska od godinu dana.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.