I danas moguće nepogode, dosta kiše i olujni vetar

Izvor: RTS, 20.Maj.2020, 08:15

I danas moguće nepogode, dosta kiše i olujni vetar

Upozorenje na pljuskove i nevreme i danas u čitavoj zemlji. Jučerašnji grad pričinio veliku štetu na Pešteri, u Sjenici, Kruševcu i okolini.
Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da je i danas moguća pojava vremenskih nepogoda, posebno u brdsko-planinskim predelima i da se negde može očekivati velika količina padavina, grad, jak i olujni vetar. 

Nevreme i grad >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pogodili su juče Sjenicu, Pešter, Rašku, Kruševac, Aleksandrovac i Trstenik.
Grad veličine oraha napravio je štetu na usevima i voću, ali i na crepovima i automobilima.
Na snazi je i dalje narandžasti meteo-alarm za celu Srbiju.  
Srbija je pod uticajem tople ali vlažne vazdušne mase pa se očekuju obilnije padavine.
Do kraja dana može pasti i do 40 litara kiše po metru kvadratnom.
U Beogradu danas kiša i pljuskovi, a u pojedinim delovima grada se očekuju i vremenske nepogode. Vetar umeren, u zoni pljuskova i jak, severni.
Najviša dnevna temperatura oko 20. stepeni. Uveče prestanak padavina, u toku noći delimično razvedravanje.
U četvrtak na severu i zapadu pretezno sunčano, u većini mesta i vetrovito sa umerenim i jakim severnim i severozapadnim vetrom.
U ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, na jugu i istoku mestimično sa kišom. Uveče u ovim krajevima prestanak padavina, a tokom noći i razvedravanje.
U petak i subotu pretežno sunčano i umereno toplo. U nedelju i prvoj polovini naredne sedmice promenljivo, ponegde sa kišom i lokalnim pljuskovma sa temperaturom oko i malo ispod proseka.
Pogledaj vesti o: Kruševac,   Trstenik

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Voćari poručuju: Katastrofalna šteta od nevremena, ubio nas je grad

Izvor: RTS, 20.Maj.2020

Nevreme i grad pogodili su Sjenicu, Pešter, Rašku, Kruševac, Aleksandrovac, Trstenik, okolinu Kraljeva. Grad veličine oraha napravio je štetu na usevima i voću, ali i na crepovima i automobilima. Ogromna šteta na usevima i u Kosovskom Pomoravlju. Na snazi je i dalje narandžasti meteo-alarm...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.