Grošničani slavili Podunavcima

Izvor: KGsport.info, 15.Apr.2019, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grošničani slavili Podunavcima

Fudbaleri Vodojaže pobedom u Podunavcima prekinuli seriju loših rezultata U 18. kolu Šumadijsko – raške zone, Vodojaža je osvojila važne bodove u gostima, pobedom nad Realom u Podunavcima od 3:1, Šumadija 1903 izgubila je bodove od Novog Pazara 1928 (0:2), a juče je Sušica doživela prvi poraz od Trepče.
Posle serije slabih izdanja ovog proleća, fudbaleri Vodojaže priredili su prijatno iznenađenje >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << svojim navijačima. Otputovali su u Podunavce kod Vrnjačke Banje sa željom da ostanu neporaženi i u tome su uspeli. Izabranici trenera Dragoslava Ristovića posle šest odigranih kola zabeležili su pobedu, i to u duelu sa Realom u Podunavcima, koji sa Grošničanima zauzima mesto u gornjem delu tabele sa bodom prednosti.
Igrači Vodojaže najveći deo posla završili su u prvom poluvremenu, kada su postigli dva pogotka i iznenadili domaćina brzom i efikasnom igrom. Međutim, i domaćini su imali svoje šanse koje nisu iskoristili. Propustili su „zicer“, a uzdrmali su i prečku Grošničana.
Već u 10. minutu Vodojaža je došla u vođstvo. Posle udarca iz prekida, lopta je došla do kapitena Vukovića, koji je sa nekoliko metara savladao domaćeg golmana Lazarevića.
Najefektniji bio je drugi pogodak kragujevačkog zonaša. U 30. minutu Nedeljković je primetio da je golman Reala izašao visoko, pa je šutirao sa preko 30 metara i lob udarcem povećao prednost na Grošničana na 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.
Nikola Nedeljković postigao je važan i najefikasniji pogodak za Grošničane Posle odmora igrači Reala krenuli su agresivnije i to su materijalizovali pogotkom u 58. minutu. Napadač domaćina Cvetković iskoristio je nespretne intervencije štopera Vasiljevića i golmana Živaka i smanjio prednost Vodojaže na 2:1, ali je to bilo i sve što su učinili domaći igrači u ovom susretu.
Samo dva minuta kasnije Grošničani pokopali sve nade domaćina da može da se vrati u igru i preokrene rezultat u svoju korist. Izvanrednim udarcem u rašlje sa oko 25 metara, Jekić je postavio konačan rezultat 3:1 za Vodojažu, za prvu pobedu u prolećnom delu takmičenja.
REAL – VODOJAŽA 1:3 (0:2)
Igralište: U Podunavcima.
Gledalaca: 200.
Sudija: Nenad Simović.
Pomoćnici: Stefan Gavrilović, Milan Đorić (svi iz Kraljeva).
Strelci: Cvetković u 58. za Real, a Vuković u 10, Nedeljković u 30. i Jekić u 58. minutu.
Žuti kartoni: Ž. Žerađanin, Dunjić, Veselinović (Real).
REAL: Lazarević, Popović (od 65. M. Vasiljević), Jovanović, Paris, Dunjić, Nikolić, Ž. Vasiljević (od 25. Ž. Žerađanin), Milenković, Šibak (od 85. Marković), Cvetković.
VODOJAŽA: Živak, Dajić, Jovanović, Mijaličić, Komatina, Vasiljević (od 62. Tanasijević), Jekić, Vuković, Despotović, Nedeljković (od 46. Đurić), Milosavljević (od 73. Stefanović).
U 18. kolu Šumadijsko-raške zone Šumadija 1903 izgubila je bodove u gostima od Novog Pazara 1928 sa 0:2, a Sušica je identičnim rezultatom zabeležila prvi poraz u ovoj sezoni od Trepče u Zvečanu.
U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Gruža – Polet (R) 1:2, Goč – Sloga (KV) 0:1, Bane – Apolon 2018 3:1, Karađorđe (R) – Šumadija (T) 2:0.
Na čelu tabele je i dalje Sušica sa 43 boda, Sloga je druga sa 39, Vodojaža peta sa 27, a Šumadija 1903 šesta sa 26 bodova.
U narednom kolu Sušica dočekuje Reala, Vodojaža se sastaje sa Poletom iz Ratine, a Šumadija 1903 je na Bubnju domaćin Goču iz Vrnjačke Banje.
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.