DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE NA PRUZI KRALJEVO-RAŠKA: Ovde je voz izleteo iz šina (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2020, 13:30

DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE NA PRUZI KRALJEVO-RAŠKA: Ovde je voz izleteo iz šina (VIDEO)

Tom prilikom lakše povrede zadobio je mašinovođa koji je zbrinut u Domu zdravlja u obližnjoj Raški, dok jedini putnik u vozu, kao i kondukter, nisu povređeni.

Putnički dizel-motorni voz koji saobraća na relaciji Kraljevo-Raška, u petak oko 4 sata ujutro naleteo je na odron u Ibarskoj klisuri, nedaleko od manastira Stara Pavlica, na deonici pruge Brvenik-Raška i prednjim delom iskliznuo iz šina. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Kako je saopštila "Infrastruktura Železnica Srbije", ovaj saobraćajni incident u kojem, srećom, niko nije nastradao, dogodio se nakon što se na pružni kolosek sa obližnjeg brda survala stena zapremine pedesetak kubika. Na nju je, nakon izlaska iz tunela, naleteo putnički voz i od siline udarca prednjim delom iskliznuo sa koloseka.

Na mesto udesa ubrzo su izašle nadležne službe Železnica Srbije kako bi se pruga što pre raščistila od odronjenog kamenja i osposobila za nesmetano uspostavljanje železničkog saobraćaja.

Pre ovog, na pruzi Kraljevo-Raška u minulih osam godina dogodila su se još dva slična incidenta. U februaru prošle godine putnički voz na relaciji Kraljevo-Zvečan takođe je naleteo na odron između stanica Polumir i Dobre strane u Ibarskoj klisuri. Nedaleko od ovog mesta, 2012. godine dizel lokomotiva putničkog voza na istoj relaciji skliznula je s koloseka naletevši na gomilu kamenja i blata koje se odronilo na prugu. U ova dva incidenta niko od putnika i železničkih službenika nije povređen.

Odron na pruzi izazvale su velike količine nedavnih padavina u ovom kraju. Česta pojava odrona zemlje i kamenja usled erozije zemljišta moguća je i duž magistralnog puta u klisuri Ibra, na deonici Kraljevo - Raška, naročito u Bogutovcu, Pivnici, Magliču, Bresniku, Dobrim stranamsa i Polumiru, pa se vozačima savetuje oprezna vožnja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.