Britanski Mineko otvara rudnik olova i cinka u Raškoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2020, 13:14

Britanski Mineko otvara rudnik olova i cinka u Raškoj

Britanska kompanija Mineko ( Mineco Limited ), nastavlja da investira u rudarstvo u Srbiji otvaranjem još jednog rudnika olova i cinka u Raškoj oblasti, saopšteno je danas iz ove kompanije.

Reč je o obnavljanju proizvodnje koncentrata rude obojenih metala, koju je nekada obavljao rudnik Suva Ruda u Raškoj.

Direktor Mineka Bojan Popović kaže da je nekadašnji rudnik, koji je za vreme prethodnog vlasnika bio zatvoren i zapušten, nekada zapošljavao između >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 250 i 350 ljudi iz Raške oblasti i predstavljao značajan faktor za ekonomski razvoj ove sredine.

Mineko trenutno, samostalno ili sa partnerima, poseduje tri aktivna rudnika obojenih metala u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kompanija Mineko otvara rudnik olova i cinka u Raškoj oblasti

Izvor: Beta, 20.Okt.2020

Britanska kompanija Mineko (Mineco Limited) danas je saopštila da nastavlja da investira u rudarstvo u Srbiji otvaranjem još jednog rudnika olova i cinka, u Raškoj oblasti.Na taj način Mineko sprovodi dugoročni plan razvoja u jugoistočnoj Evropi, gde je jedan od najvećih investitora u rudarstvu,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.