Izvor: Luftika.rs, 24.Maj.2020, 09:36

Znate onaj dan kad nije bilo preminulih? Pa bilo je. Bar dvoje, u KC Niš

Prvi dan bez korona žrtava u Srbiji je bio 22.maj. To je bar zvaničan podatak, koji je kao pobedonosan komentarisala i dr. Darija Kisić Tepavčević.
– Dočekali smo dugo očekivani dan bez smrtnog ishoda koji se može dovesti u vezu sa infekcijom koronavirusom. Već dva meseca priželjkujemo dan kada za 24 časa neće biti nijedan smrtni ishod i nadamo se da će u budućnosti biti mnogo ovakvih dana – rekla je Darija Kisić Tepavčević za RTS.
Već sutradan Južne vesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << objavljuju tekst u kom iznose informacije dobijene od lekara iz Kliničkog centra u Nišu, a koje govore upravo suprotno. Tog 22. maja su bar dve osobe preminule od posledica koronavirusa u Srbiji.
57-godišnji muškarac koji je iz leskovačke Bolnice prebačen u niški Klinički centar sa dijagnozom Covid – 19, prema rečima izvora iz Kliničkog, preminuo je u petak ujutru, 22. maja, ali nije „uračunat“ kao preminuli za taj dan u podacima koje svakoga dana objavljuje Ministarstvo zdravlja.
Žena iz okoline Vranjske Banje koja se od virusa korona lečila u Nišu, preminula je istog dana popodne, saznaju Južne vesti. Iako za sada niko od nadležnih to nije potvrdio, Banjom se pronela vest da je žena najpre hospitalizovana u Vranju, zatim prebačena u Niš gde je preminula od komplikacija izazvanih virusom korona.
Dvoje ljudi koji su umrli u gradu Nišu i zemlji Srbiji su NIKO. Nisu ni živeli, nisu ni postojali, nisu ni umrli… Država i KC ih ne priznaju. Da li su fotelje zaista važnije od ljudi? – pita se jedan od trojice lekara koji se javio Južnim vestima.
Na pitanje o preminuloj pacijentkinji iz Banje, direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić je rekla da ne može o tome da govori.
– Nisam imala takvu informaciju, ona je ovde primljena u stabilnom stanju – bio je kratak odgovor Antićeve.
Sutrašnjeg dana, zvanična statistika broji jednu žrtvu u Srbiji, ali nema objašnjenja da li je to možda  pacijentkinja iz okoline Vranja. Reč je o 238. žrtvi ovog virusa u Srbiji i nije precizirano odakle je.
Kako se dogodilo da bude objavljen prvi dan bez žrtava virusa korona u Srbiji, dok iz Kliničkog centra stižu informacije o dvoje preminulih?
Redakcija Južnih vesti piše da odgovor nije dobila ni iz lokalnih, ni iz republičkog Kriznog štaba, niti iz Ministarstva zdravlja.
Kon se izvinio Radovanoviću: Moramo se zapitati zašto ga nije uvažavao u jeku borbe

Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.