Sindikati policije i zdravstva najavili prvomajske proteste

Izvor: Blic, 28.Apr.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati policije i zdravstva najavili prvomajske proteste

Predstavnici Policijskog sindikata Srbije i Novog sindikata zdravstva Srbije najavili su da će u subotu, 1. maja, na dan Međunarodnog praznika rada organizovati prvomajski protest na Trgu Dimitrija Tucovića sa početkom u 12 sati. Kad će plata: S jednog od ranijih protesta policajaca

''Pozivam sve građane, većinsku Srbiju koja je siromašna, pripadnike drugih sindikata i zaposlene da nam se pridruže u protestu koji će obuhvatiti i šetnju od Slavije do spomenika pobedniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na Kalemegdanu'', rekao je predsednik Novog siondikata zdravstva Srbije Živorad Mrkić na konferenciji za novinare.

Podaci Ministarstva rada: bez posla prošle godine ostalo 142.000 građana prosečna zarada od 2008. godine opala za 105 evra ima radnika koji rade po 16 sati dnevno, bez i jednog slobodnog dana

On je ukazao da će ti sindikati organizovati protest 1. maja, jer ''taj praznik ne treba proslavljati veselo, već sećajući se na ljudske žrtve koje su pale u Čikagu maja 1886. godine''.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović podsetio je da taj sindikat treći put izlazi na prvomajske proteste, jer kako je kazao ''policija mora da bude sa svojim narodom''.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.