Rekonstrukcija OŠ Vladislav Ribnikar počinje na jesen

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 10:19

Rekonstrukcija OŠ "Vladislav Ribnikar" počinje na jesen

Rekonstrukcija dela zgrade OŠ "Vladislav Ribnikar" počeće na jesen i trajaće godinu dana, saznaju "Novosti".

U tom delu se, početkom maja dogodio maskr kada je K.K. ubio čuvara i deset učenika.

Kako bi se, od septembra nastava normalno odvijala, tokom leta biće okrečen i sređen deo škole u Ulici Svetozara Markovića, gde se nalaze učionice učionice mlađih razreda. U tom delu će u sledećoj školskoj godini nastavu imati svi učenici od prvog do osmog razreda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizovanu u dve smene.

Prema našim izvorima, deo škole u Ulici Kralja Milutina biće kompletno rekonstruisan i dobiće potpuno novi izgled. U sklopu "nove škole" planirano je da se nalazi i memorijalni centar u znak sećanja da tragično stradale učenike i čuvara škole. Potpuna rekonstrukcija zgrade bio je jedan od zahteva roditelja dece.

Ministarstvo za javna ulaganja je, početkom juna, već pokrenulo pregovarački postupak za radove na adaptaciji dela objekta OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu. Kako se navodi o obrazloženju, plan je da radovi budu završeni do 1. septembra.Potrebno je, kako se dodaje, pokrenuti pregovarači postupak bez objavljivanja javnog poziva za javnu nabavku radova na adaptaciji objekta škole Vladislav Ribnikar, kako bi se stekli nužni uslovi za početak školske godine (2023/2024).

"Nakon nezapamćene tragedije i događaja koji se 3. maja dogodio u prostorijama škole, a imajući u vidu konsultacije sa upravom škole i Savetom roditelja, potrebno je da se do 1. septembra izvedu radovi na adaptaciji objekta i na taj način omogući nesmetano odvijanje nastave u novoj školskoj godini - piše u objašnjenju. - Ovo sve kako bi se pružila podrška i omogućilo đacima i nastavničkom kadru da se, u ovako teškim okolnostima, nastava odvija i prati u objektu škole. Vrednost radova procenjena je na nešto manje od 17 miliona dinara, bez PDV-a".

Gradski menadžer Beograda Miroslav Čučković je nedavno izjavio da je izdata građevinska dozvola za rekonstrukciju OŠ "Vladislav Ribnikar".

"Formirana je Radna grupa Vlade Srbije, u kojoj su nadležna ministarstva i Savet roditelja i predstavnici rukovodstva škole. Mi ćemo kao Grad izaći u susret svim onim zahtevima koje oni budu i postavili pred nas", istakao je Čučković.

On je podsetio da je škola i pre tragedije bila na spisku za obnovu. Za površinu objekta od 9.000 kvadrata napravljena je, kako je naveo, nova procena cene obnove, koja iznosi oko 750 miliona dinara.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.