Prvi maj: Kako sačuvati prirodu nakon proslave VIDEO

Izvor: B92, 28.Apr.2021, 15:34

Prvi maj: Kako sačuvati prirodu nakon proslave VIDEO

U subotu proslavljamo Prvi maj, što znači da će većina izaći u prirodu na piknik i pripremati roštilj. Prethodnih godina, dešavalo se da izletišta, na kojima se ljudi okupljaju, nisu baš u najboljem stanju nakon proslave. A evo kako možemo da zaštitimo prirodu tokom praznika.

Prema rečima inženjerke šumarstva Adibe Džudović, očekuje se veliki broj građana na Košutnjaku, koji će proslaviti Prvi maj. Ovim putem, inženjerka Džudović apeluje na sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građane, koji koriste zelene površine Košutnjaka, da budu odgovorni i da vode računa.

Takođe, postoje određena ložišta vatre, koja su predviđena za roštiljanje, sa ciljem da se priroda sačuva od potencijalnih požara.

"Nije dozvoljeno loženje vatre u šumi i na 200m od ruba šume. Vatrena stihija jeste najveća opasnost koja preti šumskim ekosistemima i može izazvati ekološke i ekonomske posledice", ističe inženjerka za TV Prva.

Da je zaštita zelene površine Košutnjaka glavni prioritet, Džudović napominje:

"Patrole i čuvarske službe biće aktivne tokom proslave Prvog maja, radi bezbednosti ekosistema Košutnjaka, a i samih građana. Međutim, verujem da će građani, pre svega, biti odgovorni i da će voditi računa."

Opširnije pogledajte u videu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.