Posle novog incidenta ispred Skupštine počela sednica parlamenta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2020, 02:35

Posle novog incidenta ispred Skupštine počela sednica parlamenta

U Skupštini Srbije počela je sednica, na čijem su na dnevnom redu izmene zakona o izboru poslanika i o lokalnim izborima, a na početku predsednica parlamenta Maja Gojković ponovo je osudila ponašanje poslanika Boška Obradovića i njegovih pristalica ispred parlamenta i, kako je rekla, brutalan napad na Marijana Rističevića. 

Gojković je ocenila je reč o "fašističkom pokušaju" Dveri i Boška Obradovića i njihovih pristalica u nameri da blokiraju rad skupštine i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << legalno i legitimno telo spreče da radi svoj posao.

Obradović "blokirao" ulaz u skupštinu

Obradović i nekoliko poslanika i simpatizeri stranke "blokirali" su danas stepenište na ulazu u Dom Skupštine Srbije, a u jednom trenutku došlo je i do guranja Obradović i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koji je dolazio na sednicu parlamenta.

Obradović i pristalice Dveri drže transparente "Dole vlada", "Da li korona zavisi od izbora", "Ne može Đurđevdan, ali izbori mogu", nose zastave Srbije i stranačka obeležja, i dovikuju da je predsednik Srbije "izdao Kosovo".

Oni su, uoči početka sednice, blokirali centralne stepenice na ulazu u parlament, duvaju u pištaljke i ne dozvoljavaju poslanicima da uđu u skupštinsko zdanje, koji glavnom ulazu u Skupštinu mogu da pristupe jedino sa bočne strane.

U jednom trenutku je umalo došlo do koškanja, jer su neki poslanici hteli da uđu u zgradu Skupštine, gde bi trebalo da počne nova sednica

U skupštinu je nešto malo pre 10 sati došao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a u jednom trenutku se lider Dveri sa pištaljkom uneo u lice ministru, koji je nastojao da ga drži na odstojanju.

Obezbeđenje je stalo između njih dvojice, kako ne bi došlo do većeg incidenta, a zatim su ministra Lončara "sproveli" u parlament, na glavni ulaz, ali sa bočne, a ne centralne strane.

Pre Lončara, u parlament je stigao i lider radikala Vojislav Šešelj, kojem su okupljeni vikali "ua".

Takođe, pre Lončara i Šešelja, u parlament je pristizao i poslanik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević, i došlo je do verbalnog sukoba sa Obradovićem na ulazu, a zatim i do koškanja, a Rističević je iz gužve izašao bez sakoa.

Dobacivanja je bilo i u samom parlamentu, pa je poslanica Dveri Marija Janjušević, poslaniku SNS Milovanu Drecunu, dok se u holu registrovao da je stigao na sednicu, dovikivala u lice da je izdajnik i da je izdao Kosovo.

Na dnevnom redu predlozi zakona o izmeni i dopuni Zakona o izboru narodnih poslanika i o izmeni Zakona o lokalnim izborima.

Na dnevnom redu sednice biće Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o izboru narodnih poslanika i Predlog zakona o izmeni Zakona o lokalnim izborima, koje je podnela Vlada Republike Srbije.

Narodna skupština će razmatrati Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji je podnela Vlada, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji je podnela Poslanička grupa Socijalistička partija Srbije.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Danas nova sednica Skupštine

Izvor: B92, 08.Maj.2020

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je za danas Drugu sednicu Prvog redovnog zasedanja...Na dnevnom redu sednice biće Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o izboru narodnih poslanika i Predlog zakona o izmeni Zakona o lokalnim izborima, koje je podnela Vlada Republike...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.