Nišlije spremne za prvomajske praznike

Izvor: RTS, 30.Apr.2013, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišlije spremne za prvomajske praznike

Dan pre prvomajskih i uskršnjih praznika, na niškim ulicama gužva. Sva izletišta u okolini Niša su očišćena i uređena. Većina trgovinskih radnji neće raditi 1. i 5. maja, a ostalih dana imaće skraćeno radno vreme.

Uoči praznika u kupovinu je najlakše bilo ići peške. Utisak je da će većina Nišlija praznike provesti kod kuće.

Neke Nišlije će, kako kažu, zbog nedostatka novca ostati kući, dok drugi kažu da će sa društvom organizovati izlet. Ima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i onih koji će praznike provesti radno.

Iz službe Hitne pomoći poručuju da treba biti posebno pažljiv u prirodi i ne boraviti dugo na suncu. Na visokoj temperaturi hrana se, kažu, brzo kvari, a ne treba preterati ni sa unošenjem alkohola.

Doktorka Slađana Milenković iz Hitne pomoću u Nišu kaže da je naročito važno ne preterivati sa fizičkim aktivnostima, posle dugog boravka u zatvorenom prostoru tokom zime.

Najviše izletnika očekuju Sokobanja i Niška Banja, Bovansko i Oblačinsko jezero. Do najbližeg, Kameničkog visa blizu Čegra, gradska opština Pantelej organizuje besplatan autobuski prevoz.

Predsednik opštine Pantelej Srđan Savić kaže da treba voditi računa o ličnoj bezbednosti, paziti gde se pali vatra, kao i da postoje određena mesta za to.

On je podsetio građane da ne ostavljaju vatru i otpad iza sebe.

U gradu će tokom praznika 24 časa dežurati apoteka "Ćele kula".
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pripreme za praznike

Izvor: RTS, 30.Apr.2013

Uoči prvomajskih i uskršnjih praznika, mnogi su već otputovali van gradova. Većina izletišta spremna je za uranak. Nadležni upozoravaju izletnike da vode računa o sopstvenoj bezbednosti i ne ugrožavaju prirodu...Od srede počinje praznovanje u Srbiji. Oni koji su spojili praznike, uglavnom su...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.