Pripreme za praznike

Izvor: RTS, 30.Apr.2013, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme za praznike

Uoči prvomajskih i uskršnjih praznika, mnogi su već otputovali van gradova. Većina izletišta spremna je za uranak. Nadležni upozoravaju izletnike da vode računa o sopstvenoj bezbednosti i ne ugrožavaju prirodu.

Od srede počinje praznovanje u Srbiji. Oni koji su spojili praznike, uglavnom su već otputovali. Gužve na autobuskim stanicama i na putevima, očekuju se i večeras. Većina izletišta spremna je za sutrašnji uranak.

Na današnjoj vrelini planule su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i autobuske karte. Oko 15.000 putnika ušlo je na perone. Zbog praznika uvedeni su i vanredni polasci na beogradskoj autobuskoj stanici i to čak 70 za poslednji dan aprila.

Čarapani su spremni i za goste. Da ne bi okasnili, radnici Javnog komunalnog uranili su danas da urede Jasterbac i Bagdalu. Soko i Niška Banja, Bovansko i Oblačinsko jezero očekuju najviše izletnika.

Za njih i upozorenje. Predsednik opštine Pantelej Srđan Savić upozorio je izletnike da vode računa o ličnoj bezbednosti i da za sobom ne ostavljaju vatru gde nije predviđeno.

Praznici ili ne, Prokupčanima je isto. Većini se putovanja za praznike ne uklapaju u budžet. Uklapaju se obližnja izletišta, ali nisu uređena.

Pripreme za praznike i na pijacama. Za roštiljsku vatru, potrebne su namirnice. Kupuje se i za Prvi maj i za Vaskrs. I ponuda i cene su šarenolike.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.