Nesavestan rad se ne može kriti iza nezavisnosti suda

Izvor: NaDlanu.com, 30.Maj.2012, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesavestan rad se ne može kriti iza nezavisnosti suda

BEOGRAD, 30. maja 2012. (Beta) - Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić u sredu je, povodom ocene Prvog osnovnog suda da poverenik sprovodi pritisak na rad tog suda i nezavisnost sudstva, upozorio da je nedopustivo da bilo ko pokušava da iza principa nezavisnosti suda krije bilo čiji nesavestan rad.

BEOGRAD, 30. maja 2012. (Beta) - Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić u sredu je, povodom ocene Prvog osnovnog suda da poverenik sprovodi pritisak na rad tog suda i nezavisnost sudstva, upozorio da je nedopustivo da bilo ko pokušava da iza principa nezavisnosti suda krije bilo čiji nesavestan rad.U saopštenju poverenik je naveo da je neodgovoran pokušaj da se pažnja javnosti skrene sa neobjašnjivih činjenica iz postupka u kome se taj sud oglasio nenadležnim za izvršenje novčanih kazni koje je poverenik, u skladu sa zakonom, izrekao Višem sudu u Beogradu."Prvi osnovni sud, makar i nekorektno, pokušava 'objasniti' na osnovu čega je nenadležan, ipak potpuno zaboravlja da objasni na osnovu čega je i on, ranije, pre slučaja Višeg suda u Beogradu, bio nadležan", kazao je Šabić.Prema njegovim rečima, Prvi osnovni sud bi morao biti svestan činjenice da "kopernikanski" obrt u vezi sa nadležnošću ne dovodi u pitanje samo doslednost tog suda, nego i znanje i stručnost sudija svih ostalih sudova u Srbiji kojima se poverenik obraćao sa predlogom za izvršenje i koji su se naravno oglašavali nadležnim.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.