LŠ: Igra Mesi!

Izvor: Mondo, 23.Apr.2013, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Igra Mesi!

Najbolji fudbaler sveta igraće od prvog minuta u duelu na Alijanc areni. To je zasad jedino zvanično potvrđeno od sastava oba tima.

Sve je spremno za prvi polufinalni okršaj Lige šampiona ove sezone, između Bajerna i Barselone (20.45).

Prvi put u istoriji najjačeg klupskog takmičenja u polufinalu su se našla po dva kluba iz dve zemlje – Španije i Nemačke.

Na teren će prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << fudbaleri Bajern Minhena i Barselone, a dan kasnije Borusije Dortmunda i Real Madrida. Obe utakmice igraju se u Nemačkoj, dok su revanši 30. aprila (u Madridu) i 1. maja (u Barseloni).

Bavarci će na megdan Kataloncima izaći bez povređenih Tonija Krosa i Holgera Badštubera, kao i suspendovanog najboljeg strelca tima Marija Mandžukića.

U timu bi trebalo da se nađe Mario Gomez, koji je u poslednje dve utakmice postigao pet golova.

BAJERN (očekivan sastav): Nojer - Lam, Bujten, Dante, Alaba - Martinez, Švajnštajger- Roben, Miler, Riberi – Gomez.

Barselona je u Minhen doputovala sa značajno oslabljenom zadnjom linijom tima. Zbog povreda trener Tito Viljanova, kojem je ovo 300. utakmica u stručnom štabu katalonskog kluba (prethodno je bio pomoćnik Pepu Gvardioli), ne može da računa na kapitena Karlesa Pujola i Havijera Maskerana, kao i na suspendovanog Adrijana.

Najveća neizvesnost bila je oko nastupa Mesija, koji je povredio zadnju ložu u prvom četvrtfinalom duelu sa Pari Sen Žermenom. Od tada je jedino odigrao poslednjih pola sata revanša i značajno doprineo golu koji je Barseloni obezbedio prolaz dalje.

Argentinac je, međutim, u utorak dobio "zeleno svetlo" od doktora i igraće u Minhenu.

BARSELONA (očekivan sastav): Valdes - Alveš, Bartra, Pike, Alba - Ćavi, Buskets, Inijesta - Pedro, Mesi, Sančez.

Bajern i Barselona prethodno su se sastajali tri puta - jednom u prijateljskom duelu (2:0 za Barsu) i dva puta u četvrtfinalu Lige šampiona, u sezoni 2008/09. U Minhenu je bilo 1:1, a potom na Kamp Nou 4:0 za Barselonu.

(MONDO, foto: Beta/AP/Matthias Schrader)
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Pun stadion, srušen gol i Peđa Mijatović...

Izvor: Sportske.net, 24.Apr.2013, 15:39

Proslavljeni fudbaler Real Madrida, Predrag Mijatović, vrlo se dobro seća poslednjeg susreta španskog i nemačkog tima koji će i večeras odmeriti snage u polufinalu Lige šampiona, baš kao i 1998. godine.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.