Koliko dugo i čime treba da mariniramo meso pre nego što ga bacimo na “žicu”

Izvor: Luftika.rs, 08.Apr.2024, 09:34

Koliko dugo i čime treba da mariniramo meso pre nego što ga bacimo na “žicu”

Dolazak lepog i toplog prolećnog vremena otvorio je sezonu roštiljanja u prirodi, a kako nam se bliži i prvomajski uranak, bitno je da znamo kako da dobro pripremimo meso pre nego što ga bacimo na “žicu”.
Marinade svakako poboljšavaju ukus i aromu, omekšavaju namirnice i daju im sočnost, ali koliko dugo treba marinirati meso, ribu, ili povrće za savršene rezultate?
Gastro entuzijasti Serious Eats testirali su piletinu, svinjetinu i govedinu, kako bi pronašli odgovor na to pitanje i kako bi meso bilo sočno i punog ukusa.
Za marinadu su pomešali soja sos, vodu, šećer, seckani beli luk i biljno ulje (u odnosu 4:3:2:1:0,5 prema težini), piše...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.