Izvor: eKlinika.rs, 01.Maj.2025, 07:02

Kako da nam prvomajski roštilj ne pokvari druženje

Danas je 1. maj, dan kada mnogi tradicionalno beže iz grada, pale roštilj u prirodi i okupljaju porodicu i prijatelje. Ali uz veselu atmosferu i miris pečenja, vrebaju i neke tihe opasnosti koje mogu pokvariti uživanje — od trovanja hranom do stvaranja opasnih materija prilikom pečenja. Evo kako da sve prođe bez neprijatnih iznenađenja.
Više temperature i trovanje hranom je veza koju često zaboravljamo a posebno tokom prazničnih okupljanja, broj slučajeva trovanja hranom značajno raste. Visoke temperature i neoprezno rukovanje hranom su glavni krivci.
Očistite roštilj — to je važnije nego što mislite Ugljenisane naslage sa prethodnog roštilja nisu samo neukusne, već mogu sadržati bakterije. Roštilj...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.