Hugo Bos u Pirotu

Izvor: RTS, 16.Jan.2011, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hugo Bos" u Pirotu

Predstavnici nemačke firme "Hugo Bos" razgovaraće u Pirotu o saradnji i mogućoj proizvodnji odeće koju bi u "Prvom maju" radili za ovu poznatu nemačku marku.

Delegacija nemačke firme "Hugo Bos" posetiće u ponedeljak Pirot gde će razgovarati s rukovodstvom konfekcije "Prvi maj" o mogućoj saradnji, rekao je direktor pirotske Industrije odeće Veljko Krstić.

"Oni će biti kod nas tri dana i razgovaraćemo o saradnji i mogućoj proizvodnji odeće koju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi u 'Prvom maju' radili za ovu poznatu nemačku marku", rekao je Krstić agenciji Beta.

Ugovor o privatizaciji "Prvog maja" s dotadašnjim vlasnikom Đorđijem Nicovićem raskinut je u junu 2010. godine, a predsednik opštine Pirot Vladan Vasić je nedavno rekao da je ta fabrika u procesu restrukturiranja i da uz pomoć države, sadašnjeg vlasnika, traga za strateškim partnerom.

Vasić je početkom godine takođe potvrdio interesovanje "Huga Bosa" za pirotsku fabriku odeće i najavio razgovore predstavnika dve firme.

"Za sada ne možemo da kažemo kako će se ti razgovori završiti, ali je veoma važno da postoji interesovanje za 'Prvi maj' i da država stoji iza fabrike", rekao je Vasić, dodajući da je "Prvi maj" izuzetno važan za Pirot jer u njemu radi oko 1.500 radnika, pretežno žena.

Direktor Krstić kaže da je stanje u fabrici poboljšano nakon poništavanja privatizacije.

"U drugoj polovini 2010. godine svi radnici vraćeni su na posao, plate su povećane 20 odsto i redovno se isplaćuju, a prosečna zarada iznosi 15.600 dinara. Zadržali smo inostrane partnere s kojima smo radili i nastojimo da se njihov broj poveća, a kapaciteti fabrike su popunjeni sto odsto", rekao je Krstić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predstavnici Hugo Bosa dolaze u Pirot

Izvor: Beta, 16.Jan.2011

PIROT, 16. januara 2011. (Beta) - Predstavnici nemačke firme "Hugo Bos" (Hugo Boš) posetiće u ponedeljak Pirot gde će razgovarati s rukovodstvom konfekcije "Prvi maj" o mogućoj saradnji, izjavio je danas direktor pirotske Industrije odeće Veljko Krstić..."Oni će biti kod nas tri dana i razgovaraćemo...

Nastavak na Beta...

Hugo Bos u Pirotu

Izvor: RTV Pink, 16.Jan.2011

Moguca saradnja nemacke kompanije i konfekcije Prvi maj. . . Predstavnici nemačke firme "Hugo Bos" posetiće u ponedeljak Pirot gde će razgovarati sa rukovodstvom konfekcije "Prvi maj" o mogućoj saradnji, izjavio je. danas direktor pirotske Industrije odeće Veljko Krstić. .

Nastavak na RTV Pink...

“Hugo Bos” u Pirotu

Izvor: Capital.ba, 17.Jan.2011, 09:48

PIROT, Predstavnici njemačke firme 'Hugo Bos' razgovaraće u Pirotu o saradnji i mogućoj proizvodnji odjeće koju bi u 'Prvom maju' radili za ovu poznatu njemačku marku. Delegacija njemačke firme 'Hugo Bos' posjetiće danas Pirot gdje će razgovarati s rukovodstvom konfekcije 'Prvi maj' o mogućoj...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.