[FOTO REPORTAŽA] EBACE 2017: Sajam poslovne avijacije u Ženevi

Izvor: TangoSix.rs, 24.Maj.2017, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[FOTO REPORTAŽA] EBACE 2017: Sajam poslovne avijacije u Ženevi

Elita avio-industrije koja pokriva segment poslovne avijacije okupila se tradicionalno kao i predhodnih 17 godina krajem maja u Ženevi.
Ove godine su uz standardnu temu ekonomske situacije u Evropi (ali i ostatku sveta) aktuelne dve nove teme koje zaokupljaju pažnju učesnika – izlazak Velike Britanije iz EU i najnovije promene u evropskoj regulativi koja pokrva segment avijacije.
Konferenciju je svečano otvorio Bertrand Pikard osnivač i pilot Solar Impulsa >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << – prvog aviona na solarni pogon koji je obišao svet. Učesnicima se predstavio i Brendon Mičner – novi predsednik Evropske Asocijacije Poslovne Avijacije koji je stupio na dužnost tek pre šest nedelja. Zanimljivo je da mu je ovo bukvalno prvi put na konferenciji poslovne avijacije.

 
Prisustvo izlagača i učesnika je na nivou prethodnih konferencija.
Na stajanci ženevskog aerodroma i u halama sajma izloženo je 60 aviona i helikoptera. Od noviteta predstavljeni su Dahr TBM 910 i Piper M600 jednomotorni turboprop, jednomotorni „privatni“ jet Cirrus SF50 Vision, prvi produkcioni Gulfstream G500 sa kompletnom kabinom, test model Cessna Citation Longitude koji je u procesu sertifikacije, sveže sertifikovani Dassault Falcon 8X, novi Embraer Linerage 1000E sa potpuno novom kabinom, kao i osveženi Beechcraft KingAir 90 u varijanti Nextant G90XT.
TBM 910 / Foto: Slobodan Vučković Gulfstream G500 / Foto: Slobodan Vučković Cirrus SF50 / Foto: Slobodan Vučković Citation Longitude / Foto: Slobodan Vučković Falcon 8X / Foto: Slobodan Vučković HondaJet / Foto: Slobodan Vučković The post [FOTO REPORTAŽA] EBACE 2017: Sajam poslovne avijacije u Ženevi appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Prvi maj,   Evropska Unija

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.