Evrosong: Srbija nastupa u drugom delu prvog polufinala

Izvor: Dzungla.org, 19.Jan.2013, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrosong: Srbija nastupa u drugom delu prvog polufinala

Ove godine takmičiće se 39 zemalja. U prvom polufinalu nastupiće 16, u drugom 17 učesnika, dok su se u finale direktno plasirale zemlje „Velike petorke“ i domaćin

Predstavnik Srbije na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije nastupiće u drugom delu prvog polufinala, odlučeno je žrebom u švedskom gradu Malmeu gde će se takmičenje održati u maju.
Ove godine takmičiće se 39 zemalja. U >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << prvom polufinalu nastućiće 16, u drugom 17 učesnika, dok su se u finale direktno plasirale zemlje „Velike petorke“ i domaćin – Francuska, Nemačka, Španija, Velika Britanija, Italija i Švedska.
U prvom delu prvog polufinala nastupiće Danska, Hrvatska, Ukrajina, Holandija, Austrija, Slovenija, Estonija i Rusija, a u drugom delu Litvanija, Srbija, Irska, Belorusija, Kipar, Crna Gora, Belgija i Moldavija.
Žrebom je odlučeno da u prvom delu drugog polufinala nastupe Letonija, Azerbejdžan, Malta, Island, San Marino, Makedonija, Finska, Bugarska, dok će u drogom delu svoje pesme izvesti Izrael, Norveška, Albanija, Mađarska, Švajcarska, Gruzija, Grčka, Jermenija i Rumunija.
Posebnim žrebom određen je i način glasanja finalista u polufinalima. Velika Britanija, Švedska i Italija glasati u prvom polufinalu, a Francuska, Nemačka i Španija u drugom.
Konačan raspored pod kojim brojem će koja zemlja nastupiti biće utvđen nakon što sve zemlje izaberu svoje predstavnike.
Novina u odnosu na prošlu godinu je da neće biti klasičnog žreba redosleda nastupanja, već će producenti Evrosonga samostalno odrediti redosled, kako bi učinili šou interesantnijim, i kako ne bi došlo do situacije da dve ili više pesama zaredom budu istog ili sličnog ritma.
Po deset najbolje plasiranih zemalja iz dva polufinala takmičiće se u finalu, zajedno sa učesnicima čije su zemlje direktni finalisti.
Ove godine sa takmičenja su se povukle Slovačka, Bosna i Hercegovina, Portugalija i Turska.
Ceremonijom simbolične predaje ključeva grada prethodnog domaćina budućem domaćinu, Malme je danas i zvanično postao grad domaćin 58. Pesme Evrovizije.
Slogan ovogodišnjeg takmičenja je „Mi smo jedno“ (We are one), a predstavljen je i vizuelnog identitetaa Evrosonga, koji je u obliku leptira.
Časta da bude domaćin Evrovizije, Švedskoj je donela Lorin sa pesmom Euforija.
Švedskoj je to bila peta pobeda, a do sada su pobeđivali 1974, 1984, 1991. i 1999. godine.
Takmičenje za 58. Pesmu Evrovizije biće održano 14. 16. i 18. maja.
(Izvor: Puls)
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.