Erdogan zabranio prvomajsku šetnju: Sukob policije i naroda u Istanbulu

Izvor: Vesti-online.com, 01.Maj.2017, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan zabranio prvomajsku šetnju: Sukob policije i naroda u Istanbulu

Turske vlasti nisu dozvolile organizovanje prvomajske šetnje u Istanbulu, ali su se građani ipak prkosno okupili na čuvenom Taksim trgu.

Turska policija ispalila je suzavac kako bi rasterala grupu demonstranata koji su se protivili zabrani i maršom ka istanbulskom trgu Taksim želeli da proslave 1. maj Praznik rada, javlja AFP.

Agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << navodi da je policija pokušala da zaustavi oko 200 demonstranata u kvartu Gajretepe u evropskom delu Istanbula, koji su krenuli ka cuvenom trgu.

Sendikalar Taksim Meydanı'na çelenk bıraktı https://t.co/RJR8YlvOkH pic.twitter.com/pz96nl7ntZ— Sputnik Türkiye (@sputnik_TR) May 1, 2017

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.