Budući farmaceuti koji vole književnost

Izvor: juGmedia, 16.Maj.2017, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budući farmaceuti koji vole književnost

Učenici prvog razreda Medicinske škole u Leskovcu ostvarili su značajne rezultate na Republičkom takmičenju iz kniževnosti, održanom 14. maja u Sremskim Karlovcima, osvojivši 2. i 3. mesto, što je od posebnog značaja imajući u vidu da se oni školuju za buduće farmaceute.

Đaci smera farmaceutski tehničar Aleksandra Stoiljkov i Katarina Prokopović su osvojile 2. mesto, dok je Milan Petrović osvojio 3. mesto.

Njihova profesorka srpskog jezika i >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kniževnosti Milica Mišić, koja je đake pripremala za takmičenje i bila uključena u njihov rad i napredak na svim nivoima održanih takmičenja, rekla je da je zanimljivo to što su se đaci smera farmaceutski tehničar, koji godišnje imaju samo 96 časova srpskog jezika – neuporedivo manje od opšte i Filološke gimnazije iz Beograda, rangirali visoko.

,,Zaista je bilo teško, literatura je bila obimna. Mi smo se za takmičenje spremali po gimnazijskom programu, inače ne radimo po njemu, ali đaci su pokazali spremnost da sve to ponesu i ostvare veliki uspeh. Oni su se takmičili sa učenicima filoloških gimnazija koji književnost imaju dva puta dnevno, tako da je veća bojazan bila od konkurencije, nego što smo sumnjali u znanje naših đaka”, priča je profesorka Mišić, i podseća da su ostvareni rezultati izvanredni, kada se sve uzme u obzir.

Aleksandra Stojiljkov, koja je osvojila 2. mesto na republičkom takmičenju kaže da je bilo teško, ali da su uz pomoć i podršku profesorke uspeli da prevaziđu prepreke i plasiraju se visoko. Dodaje da od predmeta u školi najviše voli istoriju i književnost.

Direktorka Medicinske škole Marija Savić ističe da su đaci, i pored velike opterećenosti gradivom u školi koja je stručna, briljirali, i da je presudna bila ljubav prema književnosti.

,,To je predmet koji se voli i mislim da je kod njih to bio ključ uspeha. Oni su imali dodatne časove dok su se pripremali za takmičenja, ali ja nisam stekla utisak da je to njima bilo teško. Naši đaci su poznati po tome da kad god odu na neko takmičenje, ostvare odlične rezultate”, ocenjuje direktorka, uz napomenu da škola ima i uspešne recitatore, kojima u narednom periodu predstoji takmičenje.

Učenici Medicinske škole su ostvarili veliki uspeh i, pored škole, predstavljali i grad iz koga dolaze.

Marija Paravinja
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Gimnazijalcima četiri nagrade na književnoj olimpijadi

Izvor: juGmedia, 17.Maj.2017, 14:54

Na Republičkom takmičenju književne olimpijade, koje je održano 14. maja u Sremskim Karlovcima, leskovačku Gimnaziju predstavljalo je devet učenika...Učenici prvog, drugog i trećeg razreda Katarina Ilić, Mateja Stojanović, Kristina Golubović i Lea Stanković, osvojili su 3. mesto...“Nije...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.