Gimnazijalcima četiri nagrade na književnoj olimpijadi

Izvor: juGmedia, 17.Maj.2017, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gimnazijalcima četiri nagrade na književnoj olimpijadi

Na Republičkom takmičenju književne olimpijade, koje je održano 14. maja u Sremskim Karlovcima, leskovačku Gimnaziju predstavljalo je devet učenika.

Učenici prvog, drugog i trećeg razreda Katarina Ilić, Mateja Stojanović, Kristina Golubović i Lea Stanković, osvojili su 3. mesto.

Nije bilo teško, samo je kod tih takmičenja problem to što pitanja vrlo često mogu da budu dvosmislena. Ali, u principu ovo je jedno lepo iskustvo”, priča nagrađena >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Lea Stanković.

A Matija Stojanović se nadovezuje i kaže da pitanja zaista mogu da budu dvosmislena ali da je bilo zadovoljstvo saznati nešto novo, dobiti neka nova iskustva i ističe da je uvek čast raditi ono što volite.

Njihov profesor srpskog jezika Vladimir Mičić koji je radio sa njima i pripremao ih za ovo takmičenje kaže da je ovaj uspeh od velikog značaja za sve njih.

Ovo je bilo najmasovnije takmičenje. Bilo je 500 finalista a mi smo bili jedna od brojnijih i uspešnijih ekspedicija”, rekao je profesor Mičić”.

Na takmičenju su pored nagrađenih, učestvovali i Miljana Mihajlović, Mihajlo Popović, Monika Urošević, Andrea Kocić i Antonina Nikolić. A njima je za nagradu nedostajalo samo jedan ili dva poena.

Emilija Mladenović
Pogledaj vesti o: Prvi maj,   Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.