VANREDNA SITUACIJA U PROKUPLJU, ZAJEČARU i DOLJEVCU: Klizište progutalo kuću u centru, poplavljene oranice (FOTO+VIDEO)

Izvor: BKTV News, 04.Mar.2018, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VANREDNA SITUACIJA U PROKUPLJU, ZAJEČARU i DOLJEVCU: Klizište progutalo kuću u centru, poplavljene oranice (FOTO+VIDEO)

Topljenje snega izazvalo haos!

Klizište koje je proradilo zbog naglog topljenja snega progutalo je kuću u centru Prokuplja, a samo pukom srećom niko nije stradao, prenose Južne vesti.



Niko nije povređen kada se srušila kuća nadomak centra Prokuplja nakon što je proradilo klizište usled naglog topljenja snega. U Prokulju se izlila i reka >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Toplica.

Spremite se za temperature u plusu, ali i novu opasnost koja nam preti!

RTS prenosi da je zbog naglog porasta nivoa reke Toplice i ugroženosti nekoliko naselja i vodozahvata u Prokuplju proglašena vanredna situacija i iz naselja Guba evakuisano oko 75 ljudi.  U naselju Guba voda prodrla u desetak kuća.FOTO: Južne vesti/Lj.M.

Prava drama odigrala se u Kosovskoj ulici nedaleko od centra Prokuplja gde se jedna kuća u kojoj se nalazila starija žena potpuno obrušila i zajedno sa potpornim zidom završila na kolovozu.



FOTO: Južne vesti/Lj.M.

Žena je srećom u tom trenutku bila u drugom delu kuće, pa nije povređena, jedan parkirani auto je potpuno zatrpan i uništen, dok je drugi auto manje oštećen.

Ulica je zatvorena za saobraćaj, a stanari okolnih kuća kažu da je sve delovalo strašno i da su u prvom trenutku pomislili da je zemljotres.

Usled naglog topljenja snega došlo je do izlivanja pojedinih pritoka reke Toplice, poput Trnavačke reke u selu Donja Trnava, gde je poplavljeno poljoprivredno zemljište.

Zbog novonastale situacije, u stalnom je zasedanju Štab za vanredne situacije opštine Prokuplje, mobilisani su svi kapaciteti javnih preduzeća, a na raspolaganju je i veliki broj volontera, koji su spremni da se uključe u zaštitu od poplava.

Nivo reke Toplice, u gornjem toku za poslednjih dvanaest sati porastao je za petnaest centimetara i ima tendenciju daljeg rasta, tako da je sasvim izvesno da će problema i dalje biti, naročito u toku kroz Prokuplje i nizvodno.

Zaječar: Proglašena vanredna situacija, opasnost od poplava

Zbog opasnosti od poplava vanredna situacija proglašena je i u Zaječaru i Doljevcu.

Naglo topljenje snega moglo bi da prouzrokuje izlivanje Belog i Crnog Timoka, kao i reke Timok, zbog čega je proglašena vanredna situacija, saopštile su nadležne službe Zaječara.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.