Student se udavio u jezeru

Izvor: Press, 08.Jul.2010, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Student se udavio u jezeru

Aleksandar Tomić (26), student prava iz Žitorađe, utopio se u Oblačinskom jezeru kod Niša. Mladić koji je sa prijateljima otišao na jezero nestao odmah posle ulaska u vodu
Aleksandar Tomić (26), student prava iz Žitorađe, udavio se u Oblačinskom jezeru kod Niša! Nesrećni mladić stradao je u sredu kada je posle ručka sa prijateljima ušao u vodu. Aleksandar je odmah po ulasku u jezero nestao, a njegovo telo pronašli su juče ujutru >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ronioci Žandarmerije.

Miroslav Bulatović, istražni sudija Višeg suda u Prokuplju koji je obavio uviđaj, potvrdio je da se Aleksandar udavio.
Nađen na dubini od tri metra
- Tomić je u sredu oko četiri sata po podne sa društvom došao na Oblačinsko jezero. Posle ručka, negde oko 17.30 časova Aleksandar i njegov drug Srđan Stolić ušli su u jezero. Stolić mi je rekao da je posle nekoliko minuta Tomić nestao. Stolić ga je dozivao, pokušavao je da ga pronađe, ali od mladića nije bilo traga. Ronilačke jedinice su juče stigle iz Beograda i pretražile Oblačinsko jezero. Mladićevo telo je pronađeno u blizini obale, ali na dubini od tri metra. Kako mladić nije imao nikakvih oboljenja koja su mogla da izazovu iznenadnu smrt, jasno je da se radi o utapanju. Zbog toga sam smatrao da nema razloga za obdukciju - objašnjava Bulatović.
Aleksandrova majka Slavica Tomić kaže da nije ni znala da joj je prekjuče sin otišao na Oblačinsko jezero.
- Poslednji put sam videla Aleksandra u sredu oko tri sata po podne u našoj kafani u Žitorađi. Tada je došao Aleksandrov drug koji je bio pijan. Kada je odlučio da krene kući, Aleksandar je odlučio da krene sa njim jer se plašio za njegovu bezbednost. Mislila sam da će se uskoro vratiti kući, nisam ni znala da su otišli na jezero. Međutim, tokom večeri zvali su me rođaci i raspitivali su se za Aleksandra, ali mi niko nije govorio šta se sa njim desilo. Jedan je pomenuo da je Aleksandar u bolnici, ali nisam ni slutila da se udavio - priča očajna majka.

Slavica ističe da je njen sin, inače student prava, želeo da postane pripadnik čuvene 63. padobranske brigade.
- Aleksandar je bio student treće godine Pravnog fakulteta, ali je želeo da postane padobranac. Prošao je sve zdravstvene preglede za vojsku, nije imao nikakvo oboljenje osim devijacije nosa, ali ne verujem da je zbog toga mogao da se utopi. Tačno je da je bio loš plivač, čudi me da je išao u duboku vodu. Moguće je da je želeo da vežba plivanje s obzirom na to da je odlučio da bude profesionalni vojnik - kaže Slavica.
Kupanje nije bilo dozvoljeno
Slobodan Todorović, predsednik opštine Merošina, izrazio je žaljenje zbog tragedije, ali ističe da je poznato da u Oblačinskom jezeru nije dozvoljeno kupanje.
- Kupanje u ovom jezeru nije dozvoljeno, jer se ne obavlja analiza kvaliteta vode, a jezero nije bezbedno za kupače. Zato smo pored jezera izgradili bazene. Međutim, ljudi se i dalje na svoj rizik kupaju, što je u ovom slučaju dovelo do tragedije - kazao je Todorović.
On ističe da će se nakon ove tragedije pojačati mere zabrane kupanja u jezeru.
- Kod jezera su postojale table sa natpisima da je kupanje zabranjeno, ali nisam siguran da ih još ima. U svakom slučaju, nakon ove tragedije moraćemo da pojačamo kontrolu kod jezera. Postavićemo druge table i organizovati službu koja će upozoravati ljude da je kupanje u jezeru opasno - navodi Todorović.    

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.