Rukometaši Radničkog 1964 slomili otpor „žilavih“ Prokupčana

Izvor: KGsport.info, 23.Apr.2018, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši Radničkog 1964 slomili otpor „žilavih“ Prokupčana

Shodno očekivanjima, rukometaši Radničkog 1964 zabeležili su pobedu u susretu 18. kola Super B lige Srbije protiv Topličanina iz Prokuplja – 29:26 (14:11). Malobrojni rukometni sladokusci u „Jezeru“ imali su priliku da vide jednu dobru i zanimljivu utakmicu, u kojoj je domaći tim na kraju uspeo da opravda epitet favorita i uknjiži nova dva boda na svoj konto.
Put do novih prvenstvenih bodova za pulene trenera Aleksandra Radosavljevića nije bio nimalo lak. >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Gosti iz Prokuplja su se predstavili u jako dobrom svetlu, ali nedovoljno da izbegnu poraz u „Jezeru“.
Kragujevački tim delovao je prilično „uspavano“ na samom početku utakmice, što su rukometaši Topličanina iskoristili da steknu dva gola prednosti (1:3). Raspoloženi Ognjen Jovanović je sa dve-tri uspešne odbrane dao krila svojim saigračima za preokret i prvo vođstvo na meču u 15. minutu (6:5).
U nastavku ekipe su se periodično smenjivale u vođstvu, sve do trenutka kada je Blagojević sa dva sjajna pogotka odveo Radnički 1964 na „plus dva“ (11:9), a da Kragujevčani odu na odmor sa maksimalnom prednošću od tri gola pobrinuo se Stefan Stanojev pogotkom u poslednjim trenucima prvog dela igre – 14:11.
Na startu drugog poluvremena gosti su promenili sistem igre u odbrani i sa 6-0 prešli na 5-1, što je ubrzo rezultovalo serijom 6:0 za preokret i prednost od dva gola (15:17). Najzaslužniji za ovu seriju gostiju bio je svakako ubojiti Ilija Cvetković, za koga odbrana Kragujevčana nije imala pravog rešenja u tim trenucima.
Trener Radosavljević pokušao je da sa dva pivota u postavi obezbedi svojim hitrim bekovima, pre svega Stanojevu i Radenoviću, više prostora u napadu. Takva igra je konačno počela da daje plodove polovinom drugog poluvremena, kada je kragujevački tim kreirao seriju 5:0 i došao do četiri gola prednosti 25:21. Ponovo je Jovanović činio čuda na golu, dok je neuhvatljivi Stanojev rešetao mrežu Topličanina.
I kada je delovalo da Radnički 1964 hita ka jubilarnoj, desetoj pobedi u sezoni, gosti prave „blickrig“ od tri vezana gola i uvede meč u neizvesnu završnicu (27:26). Imali su Prokupčani potom priliku i za izjednačenje na nekih minut-dva pre kraja susreta, ali im je sreća tada okrenula leđa pošto je Cvetković pogodio stativu, a lopta se volšebno odbila pravo u ruke Ognjena Jovanovića.
Kazna je stigla već u narednom napadu od strane Stanojeva za 28:26, usledio je potom još jedan promašaj Cvetkovića sa pozicije levog krila, da bi tačku na ovaj susret stavio Milosavljević pogotkom u poslednjim sekundama utakmice.
U pobedničkom sastavu prednjačio je Stefan Stanojev sa 11 pogodaka, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Cvetković sa 8 postignutih golova.
RADNIČKI 1964 – TOPLIČANIN  29:26 (14:11)
KRAGUJEVAC
Hala: “Jezero”.
Gledalaca: 150
Sudije: Dušan Vasiljević (Požarevac), Željko Vasiljević (Beograd)
Sedmerci: Radnički 4 (3), Topličanin 3 (3)
Isključenja: Radnički 8 min, Topličanin 14 min
RADNIČKI 1964: Bogićević, Blagojević 4, Milosavljević 6, Stošić, Ristić, Dobrosavljević, Radivojević, Knežević, Simić 1, Stevanović 2, Radenović 4, Stanojev 11, Bogdanović 1, Jovanović (16 odbrana), Janićijević
TOPLIČANIN: Lukić, Milosavljević 6, Jovanović 1, Đ. Stošić, N. Nikolić, Cvetković 8, L. Nikolić 2, Mitrović, D. Stošić (9 odbrana), Stefanović 5, Janićijević 4.
Igrač utakmice: Stefan Stanojev
Radnički 1964 je ovim trijumfom došao do kote od 20 osvojenih bodova i četiri kola pre kraja takmičenja zauzima solidnu šestu poziciju.
U sledećem kolu kragujevački rukometaši gostovaće prvoplasiranom Novom Pazaru
M. Pasuljević
Foto: Simona Blagojević

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.