Počinje obuka civilne jedinice za zaštitu od požara u Prokuplju

Izvor: JužneVesti.com, 22.Okt.2019, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje obuka civilne jedinice za zaštitu od požara u Prokuplju

Oko 30-ak pripadnika drugog voda Specijalizovane jedinice za zaštitu od požara, tokom ove nedelje imaće petodnevnu teoretsku i praktičnu obuku, nakon koje će biti osposobljeni da se u slučaju velikog broja požara, a pre svega šumskih požara, angažuju kako bi pomogli prokupačkom Odeljenju za vanredne situacije u gašenju vatre. Obuka traje do kraja nedelje, a polaznici će raditi i završni test.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Prokuplju Zoran Ristić >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ističe da obuku, kako teoretsku, tako i praktičnu, drže pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Prokuplju.

Radi se o obuci koja je u skladu sa godišnjim planom obučavanja i izvodi se u našim prostorijama. Ova jedinica je formirana prošle godine, to je drugi vod koji sada prvi put ima obuku i biće angažovan samo u slučaju da nam je neophodna i potrebna pomoć kada se dese veliki šumski požari i požari na otvorenom – rekao je Ristić

Inače, 2013. godine je već formirana Soecijalizovana jedinica za zaštitu od požara koja ima nešto manji broj ljudi, ali je prošla sve obuke i spremna je da pomogne i da se odazove pozivu vatrogasaca.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.