Pala kroz otvor za lift!

Izvor: Press, 11.Jan.2011, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala kroz otvor za lift!

Medicinska sestra Ana Stojanović (44) preživela pad kroz kućište za lift sa visine od sedam metara u Domu zdravlja u Prokuplju. Ana sa teškim povredama prebačena u nišku Ortopedsku kliniku Ana Stojanović (44), medicinska sestra u Domu zdravlja u Prokuplju, preživela je pad kroz otvor za lift sa visine od sedam metara! Ana, koja je sa teškim povredama prebačena u nišku bolnicu, kaže za Press da je izašla iz ordinacije da telefonira >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i da se ne seća kako je upala u kućište za lift.Nesreća se dogodila u ponedeljak po podne u vreme kada je Ana Stojanović radila na šalteru ambulante za kožne bolesti Doma zdravlja.
- Izašla sam iz ordinacije oko 15.30 da telefoniram. Kako sam pala u tu rupu, ni sada mi nije jasno! Ne znam ni koliko sam dugo bila bez svesti, probudilo me je zvono mobilnog telefona. Zvala me je moja doktorka Dragica Marković i rekla da je zabrinuta jer me nema sat vremena. Uspela sam da joj objasnim šta se desilo. Došli su Hitna pomoć i vatrogasci i oni su me nekako izvukli. Bilo je strašno, imala sam strašne bolove - priča Ana, koja je zadobila prelome desnog zgloba, karlice i desne butne kosti i u toku su njene pripreme za operaciju na niškoj Ortopedskoj klinici.
Nesreća na gradilištu
Kako saznajemo, Ana je stradala u još nedovršenom delu Doma zdravlja, u koji se direktno ulazi iz ambulante za kožne bolesti u kojoj ona radi.
- U njemu se grade bolnički arhiv i kancelarije uprave Doma zdravlja. U ovom delu je ostalo oko 300 kvadrata nezavršenog prostora. Čuli smo da ovde navodno u vreme pauze dolaze pojedini zaposleni da bi pušili - kaže za Press izvor iz istrage.
Anine kolege kažu da je ona imala dosta sreće.
- Čudom je preživela! To je velika visina, pala je direktno na beton! Uz to, u tom otvoru ima svega i svačega i mogla je da se nabode na nešto. Na kraju su došli vatrogasci. Oni su Anu izneli pomoću merdevina. Važno je da je ona sada dobro. Zaista je imala sreće - rekao nam je jedan Anin kolega, i dodao da mu nije jasno kako je pala i zašto je uopšte prilazila tom otvoru kada svi znaju da je neobezbeđen.
Jelena Pantović, portparol Zdravstvenog centra „Toplica" u okviru kojeg se nalazi i Dom zdravlja, kaže za Press da je Ana iz nepoznatih razloga otišla u nedovršeni deo objekta.
- Ona je otišla u deo koji nije predviđen za prolaz, niti boravak zaposlenih. Ipak, sreća je da je ona dobro i da će se oporaviti - kaže Pantovićka.
Anu očekuju tri operacije
Pored policije i tužioca, mesto nesreće obišao je i republički inspektor za rad Dušan Milojević. On kaže da se nesreća dogodila u delu zgrade koji nije priveden nameni.
- Postoje čelična vrata koja odvajaju funkcionalni deo Doma zdravlja od dela koji nije završen i koji se ne koristi. Taj deo nije ni osvetljen, ali bez obzira na to, trebalo je obezbediti kućište za lift - napominje Milojević, i dodaje da će posle istrage inspekcija preduzeti mere određene posle nesreće.
Ana Stojanović je sa teškim povredama zadržana na lečenju u niškoj bolnici, u kojoj je očekuje trostruka operacija.
- Ana je zadobila teške povrede, ali se nalazi u stabilnom stanju. Neophodno je hirurško zbrinjavanje sve tri vrste povrede - rekao je Saša Milenković, načelnik intenzivne nege.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.