Neuspela licitacija  „Milana Toplice

Izvor: Press, 01.Nov.2010, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neuspela licitacija „Milana Toplice"

Druga prodaja fabrike mineralne vode „Milan Toplica" u Tularu nadomak Prokuplja putem licitacije propala je jer se niko na njoj nije pojavio. Nezvanično saznajemo da je dokumentaciju, po kojoj se fabrika prodavala za 130 miliona dinara, otkupilo preduzeće „Toplički vinogradi", ali nije uplatilo depozit od 62 miliona dinara i predstavnici ove firme nisu se pojavili na prodaji.Stečajni upravnik „Milana Toplice" Miroljub Dimitrijević >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kaže da sada planira da promeni način prodaje i da treći put ide putem javnog prikupljanja pisanih ponuda.
- Potrebno je da dobijem saglasnost odbora poverilaca fabrike i očekujem da do Nove godine organizujemo tu treću prodaju fabrike - najavljuje Dimitrijević.
„Milan Toplica" je fabrika koja je privatizovana na javnoj aukciji 2005. godine za 6,6 miliona dinara, a plaćena je odmah u celini. Kupio ju je konzorcijum „Atlas sistem", odnosno konzorcijum pravnih lica u koji su ušli još „C market" i „Eko-produkt". Sada već bivši vlasnici otvorili su dve nove bušotine i investirali više od 130 miliona dinara. Izgrađena je nova proizvodna hala i uvezene najsavremenije mašine firme „Krones" iz Nemačke, vredne tri miliona evra, kapaciteta 12.000 boca na sat. Ipak, zbog neispunjavanja obaveza iz ugovora, Agencija za privatizaciju je u oktobru 2008. raskinula ugovor sa „Atlas sistemom".
Radnici su tražili da se uvede stečajni postupak kako bi sačuvali imovinu preduzeća. Zato je Trgovinski sud u Nišu u oktobru prošle godine uveo stečaj. Od tada pa do do danas fabrika ne radi, a hale i mašine propadaju. Sa četiri izvora mineralna voda godinama bespovratno otiče u zemljište.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.