MILOŠEVIĆ: PROBLEM LUTALICA BIĆE REŠEN ZA MESEC DANA

Izvor: Kurir, 29.Apr.2011, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILOŠEVIĆ: PROBLEM LUTALICA BIĆE REŠEN ZA MESEC DANA

KURŠUMLIJA - Opština Kuršumlija pozvaće susedne opštine Prokuplje i Blace da zajedno učetvuju u aktiviranju i renoviranju azila za pse u selu Trbunje, izjavio je zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Milošević.

Odluka koja je jutros doneta usledila je nakon što je pas lutalica u utorak u centru grada ujeo sedmoro ljudi.

- Moramo što hitnije da uklonimo pse lutalice sa ulica. Planiramo da to uradimo u roku od mesec dana - kazao je Milošević i podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da Kuršumlija ima veliki problem sa lutalicama čiji broj u centru i naseljima dostiže i nekoliko stotina.

Prema njegovim rečima, jedan od razloga zašto taj problem do sada nije rešen bilo je i dvovlašće u opštini koje je trajalo skoro četiri meseca tokom kojih se broj pasa lutalica gotovo utrostručio.

Milošević je dodao da će u toku naredne nedelje predstavnici ove tri opštine održati sastanak na kome će se postići konkretan dogovor oko aktiviranja i renoviranja postojećeg azila za pse u selu Trbunje.

- To je privatni azil koji je u međuvremenu prestao da radi. Predložićemo da svi uložimo finansijska sredstva da se azil renovira i proširi, kako bi mogao da prihvati pse iz sve tri opštine - kazao je Milošević.

Istovremeno, predstavnici lokalne samouprave iz Kuršumliji će predložiti da svaka opština formira svoju šintersku službu, da kupi vozila za trasport pasa i opremu za njihovo hvatanje.

Milošević je naveo i da će opština, zbog nedostatka sredstava, zatražiti pomoć Vlade Srbije i drugih donatora.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pas nije bio zaražen

Izvor: TvojPortal.com, 29.Apr.2011

29.04.2011. Autor: N.M. | Izvor: Južne vesti. KURŠUMLIJA- Pas koji je u utorak ujeo sedam osoba u centru Kuršumlije nije bio zaražen besnilom, pokazala analiza Pasterovog instituta iz Novog Sada.. . . Tako su napadnuti ljudi, konačno odahnuli, jer je postojala bojazan da budu zaraženi.. -...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.