Lepojević i pravosnažno oslobođen optužbi za korupciju

Izvor: JužneVesti.com, 29.Jul.2015, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepojević i pravosnažno oslobođen optužbi za korupciju

Sudsko veće Apelacionog suda u Nišu odbilo je žalbu Višeg tužilaštva u Prokuplju na oslobađajuću presudu za umešanost u korupciju Bobanu Lepojeviću, bivšem predsedniku Opštine Prokuplje.

Odbijanjem žalbe oslobađajuća presuda prokupačkug suda koja se odnosi i na drugooptuženog Gorana Trifunovića postala je pravosnažna.

U obrazloženju Apelacionog suda stoji da Više tužilaštvo u Prokuplju nema dokaza da su optuženi učinili krivično >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << delo za koje su sumnjičeni, a koje se odnosilo na period od 2002. do 2008. godine dok je Lepojević bio generalni direktor fabrike mineralne vode "Milan Toplica“.

Kako je stajalo u prvostepenoj optužnici, on se tereti da je oštetio tu fabriku za više od 1,5 miliona dinara.

Bivši predsednik Opštine, predsednik Okružnog odbora DS-a i član Predsedništva te stranke Boban Lepojević je optužen i najpre prvostepeno osuđen na kaznu zatvora od 2 godine za korupciju, ali je tu presudu poništio Apelacioni sud u Nišu i naložio ponovno suđenje, nakon kojeg je Viši sud u Prokuplju krajem marta ove godine doneo oslobađujuću presudu, a na koju se Više tužilaštvo u Prokuplju žalilo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.