Komemoracija Danki Novović u sredu

Izvor: RTS, 15.Jul.2019, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komemoracija Danki Novović u sredu

Komemoracija povodom smrti Danke Novović održaće se u Galeriji Radio-televizije Srbije (Takovska 10) u sredu, 17. jula, u 12 časova, dok će poslednji ispraćaj pred kremaciju biti na Novom groblju u Beogradu u petak, 19. jula, u 15 časova.
Jedna od najslavnijih voditeljki Informativnog programa RTS-a Danka Novović preminula je u nedelju, 14. jula, a komemoracija u njenu čast održaće se u Galeriji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << RTS-a.
Rođena je u Prokuplju 1943. godine, živela je u Uroševcu, a 1953. godine se sa porodicom seli u Beograd. Primljena je na audiciji za TV spikere 1963. u Televiziju Beograd i svoj radni vek, do 2003. godine, provela je u RTS-u, pored ostalog i kao urednica Dnevnika.
Dobitnica je velikog broja nagrada, uključujući šest spikerskih i umetničkih nagrada "Gordana Boneti", kao i ovogodišnju nagradu za negovanje kulture govora "Radmila Vidak".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Poslednje zbogom dami koju je gledala cela Jugoslavija

Izvor: Mondo, 15.Jul.2019

Komemoracija povodom smrti Danke Novović održaće se u Galeriji Radio-televizije Srbije (Takovska 10) u sredu 17. jula u 12 časova, dok će poslednji ispraćaj pred kremaciju biti na Novom groblju u Beogradu u petak 19. jula u 15 časova...Jedna od najslavnijih voditeljki Informativnog programa RTS-a...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.