Francuski đaci u poseti vršnjacima iz Prokuplja

Izvor: JužneVesti.com, 23.Okt.2019, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski đaci u poseti vršnjacima iz Prokuplja

Učenici srednjih škola slabijeg socijalnog statusa iz francuskog grada Epona zajedno sa nekoliko predstavnika lokalne vlasti i zamenikom gradonačelnika Ivicom Milićem, do kraja ovog meseca boraviće u Prokuplju gde će se družiti sa svojim vršnjacima i učenicima Gimnazije koja će dobiti na poklon multimedijalnu tablu. Kroz sportske aktivnosti, oni će uspostaviti kontakt za dalju saradnju, a poseta je organizovana u okviru projekta „Erasmus plus“ koji sprovodi grad Epon i čija je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vrednost oko 15.000 evra.

Učenici sa svojim predstavnicima iz Epona i domaćinima u Prokuplju obići će škole, institucije, javne ustanove, kao i znamenitosti grada, ali i čitavog Topličkog kraja.

Ovaj projekat se završava 15. decembra, a kako saznajemo, do tada je planirana i uzvratna poseta prokupačkih đaka Eponu.

Radi se o projektu koji se sprovodi na nivou škola, a s obzirom da je Epon grad pobratim Prokuplja, došlo se na ideju da i mlađi sugrađani uspostave kontakt i druženje, pa je zato u čitavu priču uključena i Gimnazija. Pokušaćemo da budemo dobri domaćini našim prijateljima – kažu u gradskoj vlasti Prokuplja.

Inače, tokom 2017. godine došlo je do zvaničnog bratimljenja Prokuplja i Epona, iako je čitava priča počela nekoliko godina ranije.

Do sada je bilo niz saradnji i razmena delegacija jednog i drugog grada, a najava je da će ta saradnja biti mnogo češća, pre svega u kulturi, sportu, školstvu i drugim aktivnostima.

Pre tri meseca, Skupština Epona je donela odluku da na ulazu i izlazu iz grada pored svog imena piše i "Prokuplje".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.