Duševno oboleo posle ratnih strahota

Izvor: Glas javnosti, 06.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duševno oboleo posle ratnih strahota

PROKUPLJE - Vladan Novović (32) iz sela Trnov Laz u opštini Prokuplje, koji je nestao pre nedelju dana, još nije pronađen. Ovaj mladi čovek u vreme kada je nestao bio je kratko ošišan, neobrijan, na sebi je imao plavu majicu, pantalone i gumene opanke. Prema rečima njegovog oca Vladimira Novovića, on ima psihičkih problema, a nestao je kada u kući nije bilo nikoga.

- Nekoliko meseci posle rata na Kosovu moj sin je počeo čudno da se ponaša. Do tada je bio običan >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << mladić, koji je završio srednju školu, ali je ipak odlučio da ostane u rodnom selu. Vladan je sve češće bio zamišljen. Vrlo malo je pričao o ratnim strahotama kroz koje je prošao, a znam da je bilo strašno, jer je dobar deo rata proveo u okolini Đakovice - priča Novović.

Kada je otac primetio da mu je sin sve više zamišljen i da malo priča, odveo ga je na Neuropsihijatrijsku kliniku u Prokuplje, odakle su ga posle detaljnih pregleda uputili na Nervnu kliniku u Toponici kod Niša, gde se leče najteži bolesnici.

APEL OCA

Vladimir Novović moli sve koji su videli njegovog sina Vladana ili imaju bilo kakvu informaciju koja bi pomogla u potrazi da to jave na telefone: 063/ 865-0253 i 064/ 3895754 ili da se jave najbližoj stanici policije.

Šta je nateralo mladića da napusti kuću, njegov otac nema objašnjenje, ali se plaši za njegov život, jer nije poneo lekove.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.