DO BOLESNE DEVOJKE NE VODI MOST

Izvor: Kurir, 11.Feb.2011, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DO BOLESNE DEVOJKE NE VODI MOST

PROKUPLJE - Dvadesetsedmogodišnja Verica Ristić iz prokupačkog sela Bresnići, obolela od multipla skleroze teško može da dođe do lekara, jer mora da pređe put preko reke - bez mosta. Živi sa majkom i dedom, a drugove retko viđa, jer ni oni ne mogu da stignu do nje, prenosi RTS.

Verica se već 11 godina bori sa multipla sklerozom, od koje je obolela u završnom razredu srednje škole.

- Prvo sam videla duple slike, na šta u početku nisam obraćala pažnju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Zatim nisam mogla noge da pokrećem i tad sam shvatila da nešto sa mnom nije u redu. Posle tri meseca meni kao da je neko odsekao noge, kao da to nisam bila ja - priča Verica.

Komšija Rade Đorđević kaže da nekada Verici ne mogu da pomognu, jer kada nadođe reka do njene kuće ne mogu da stignu ni kola, ni Hitna pomoć, niti neko može da je prenese.

Kada je otpočela pripreme za proslavu punoletstva svoje ćerke, majka Slavica nije ni pretpostavljala da Verica boluje od neizlečive bolesti.

- Kada je neko vidi ovako lepu, misli da joj nije ništa. Ja se nadam da će doći dan kada će ona moći samostalno da funkcioniše - kaže Slavica Ristić.

Predsednik udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti Dragan Petrović kaže da Verica ne može sama i da joj je potrebna pomoć.

- Treba joj omogućiti da ode do lekara, do grada, što je sada nemoguće, jer su potpuno odsečene od sveta - kaže Petrović.

Verica se nada da će joj diletacioni pregled u Nišu, na koji čeka već skoro godinu dana, olakšati borbu sa opakom bolešću.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.