Četiri godine nakon paljenja auta inspektoru u Prokuplju, optužnica protiv osumnjičenih

Izvor: JužneVesti.com, 14.Maj.2020, 17:11

Četiri godine nakon paljenja auta inspektoru u Prokuplju, optužnica protiv osumnjičenih

Posle više od četiri godine, kada je u ulici Boška Jugovića u Prokuplju zapaljen automobil policijskog inspektora koji je tada radio u Odseku za suzbijanje narkomanije, Osnovno javno tužilaštvo u Prokuplju podnelo je optužni predlog protiv trojice osumnjičenih. Glavni pretres koji je trebalo da se održi juče odložen je za jul.

Kako Južne vesti saznaju u tužilaštvu, jedan osumnjičeni se tereti za krivično delo izazivanja opšte opasnosti, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se dvojica sumnjiče za pomoć učiniocu nakon učinjenog krivičnog dela.

Iako nije želeo da komentariše postupak koji je pokrenut, oštećeni inspektor D. S. se nada da je pravda koju čeka i koja je spora, ipak biti dostižna i da će se tokom postupka utvrditi ko je i po čijem nalogu zapalio njegov privatni automobil „audi A4“, koji se nalazio u ulici ispred njegove porodične kuće.

"Audi“ je pretrpeo gotovo stoprocentnu štetu jer je požar podmetnut u prednjem delu, pa je motor potpuno izgoreo.Zapaljen "audi" inspektora; Foto: Lj. M.

Odmah nakon uviđaja koje je uradilo prokupačko tužilaštvo, nije bilo sumnje da je požar namerno izazvan, ali je trebalo vremena da se prikupe svi dokazi i informacije kako bi došlo do osumnjičenih i kako bi se pokrenuo optužni predlog.

Najverovatnije je auto poliven nekom zapaljivom smesom a onda zapaljen. Istraga je u toku i nakon toga znaćemo više detalja – rečeno je tada u Tužilaštvu.

Inspektor koji se tada bavio hapšenjem osumnjičenih dilera droge na teritoriji Toplice i učestvovao u svim važnijim akcijama presecanja lanca trgovine narkoticima, kako se tada pričalo, zamerio se mnogim lokalnim kriminalcima. On je, kako saznajemo, nakon toga ne svojom voljom smenjen i prebačen na drugo radno mesto u policiji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.