Vučić: Izgradili smo zemlju i posle težih stvari

Izvor: RTS, 15.Maj.2014, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Izgradili smo zemlju i posle težih stvari

Reka Tamnava poplavila je centar Koceljeve, a bujica je odnela most na regionalnom putnom pravcu iz te opštine ka Valjevu. Meštane poplavljene Koceljeve posetio je premijer Aleksandar Vučić.

Na području opštine Koceljeva, do koje je gotovo nemoguće doći, evakuisan je veliki broj porodica a škole i vrtići ne rade.

Na osnovu onoga što je moglo da se vidi iz vazduha, čini se da ćemo se boriti s vodom i posle kiša. Oni kojima je voda na kućnom pragu tek će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << računati štetu. 

Zorica Petrović kaže da joj je sestra od strica noć provela sama na spratu u kući u Koceljeci i da su je čamcima evakuisali.

Meštanin Milutin Ivanković kaže da je 60 godina gradio da je sve otišlo sinoć za 15 minuta.

Ugroženim građanima je gotovo nemoguće dopremiti vodu i hranu, jer su prilazni putevi pod vodom, a most na putu Šabac - Valjevo je srušen.

Predsednik opštine Koceljeva Veroljub Matić kaže da je ugroženo blizu 500 domova, a da je 150 pod vodom.

"Uglavnom smo sve evakuisali, bitno je da se sačuvaju ljudski životi, sve ostalo ćemo polako", rekao je Matić.

Prvu pomoć u vidu pijaće vode, konzervi hrane i ćebad dostavio im je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Do tog mesta moglo se samo helikopterom.

Premijer Aleksandar Vučić upitao je da li ima nešto što je hitno i neophodno. "Vodu smo doneli da preživite, sutra ćemo doneti i više, doći će i oni Fapovi, ako budete imali ideju da vam je bilo šta poterbno, sutra ujutru ćemo doći", poručio je Vučić.

Meštani Koceljeve ne pamte da je nekad Tamanva divljala kao prethodna dva dana.

Republički štab za vanredne situacije situaciju u tom mestu ocenjuje kao katastrofalnu.

"Rekao sam Veranu (Veroljub Matić, predsednik opštine Koceljeva - prim. red) jednu stvar pošto zove i plače, a meni je teško i da ga slušam kad priča o kakvoj je katastrofi reč, jer znam i koliko je i u drugim krajevima teško. Kažem mu nemoj samo da kukaš, izgradili smo zemlju i posle težih stvari i težih okolnosti, obodri taj narod i zato vam hvala na tom vedrom duhu", rekao je Vučić.

U Koceljevi u kojoj je dve trećine opštine pod vodom kiša ne prestaje da pada. Pored samog naselja kritično je u selima duž celog toka Tamnava, od donjeg Crniljeva do Svileuve.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vzčić: Izgradili smo zemlju i posle težih

Izvor: RTS, 15.Maj.2014

Reka Tamnava poplavila je centar Koceljeve, a bujica je odnela most na regionalnom putnom pravcu iz te opštine ka Valjevu. Meštane poplavljene Koceljeve posetio je premijer Aleksandar Vučić...Na području opštine Koceljeva, do koje je gotovo nemoguće doći, evakuisan je veliki broj porodica a škole...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.