VETAR ČUPAO DRVEĆE, RUŠIO KROVOVE: Strašno nevreme pogodilo Sloveniju, domaćinstva ostala bez struje (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2023, 14:25

VETAR ČUPAO DRVEĆE, RUŠIO KROVOVE: Strašno nevreme pogodilo Sloveniju, domaćinstva ostala bez struje (FOTO)

Bez struje je ostalo oko 1.800 korisnika u području Slovenske Bistrice i Ptuja, saopštio je "Elektro Maribor.

Slovenačke vlasti upozoravaju na nastavak nevremena tili jake kiše u utorak, a postoji i opasnost od poplave, naročito na severoistoku te zemlje. Narandžasto upozorenje je na snazi za celu Sloveniju, a na jugu postoji mogućnost popodnevne oluje sa gradom.

Zapadni delovi Slovenije i celjsko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << područje na istoku zemlje najviše su stradali u nevremenu koje je u ponedeljak uveče i utorak ujutro pogodilo tu zemlju.

U pojedinim delovima zapadne Primorske i istočne Štajerske nema struje. Bez struje je ostalo oko 1.800 korisnika u području Slovenske Bistrice i Ptuja, saopštio je "Elektro Maribor".

Struje je nestalo i na području Celja, a nastala su i druga oštećenja na lokalnoj infrastrukturi. Prema podacima "Elektro Celja", bez struje je u utorak ujutro bilo više od 1.500 korisnika. Pojedini vozovi kasniće zbog nevremena, saopštile su Slovenačke železnice.

Slovenija ... pic.twitter.com/X2YzpuWkK5

— GLOGOV KOLAC (@Misa51462726) July 24, 2023

U severnom delu Primorske pao je grad koji je oštetio krovove, prozore i automobile. Oko 6.000 korisnika ostalo je bez struje na širem području Nove Gorice na zapadu zemlje, gde su snažni udari vetra čupali drveće i rušili krovove.

Očekuje se da će se vreme postepeo stabilizovati u sredu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.