Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Sep.2023, 17:01

UN upozoravaju da bi bolest na poplavljenom istoku Libije mogla izazvati drugu razornu krizu

Pošto su libijske vlasti prijavile širenje dijareje među stanovnicima poplavljenog grada Derne koji su pili kontaminiranu vodu, Misija Ujedinjenih nacija za podršku Libiji je danas upozorila da bi širenje crevnih bolesti u tom kraju, gde su poplave prošle nedelje ubile više od 11.000 ljudi, bilo "druga razorna kriza" koju bi bilo teško prevazići.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Humanitarna katastrofa: "Duga razorna kriza"; Oglasile se UN

Izvor: B92, 18.Sep.2023

Libijske vlasti prijavile su širenje dijareje među stanovnicima poplavljenog grada Derne koji su pili kontaminiranu vodu...Misija Ujedinjenih nacija za podršku Libiji je upozorila da bi širenje crevnih bolesti u tom kraju, gde su poplave prošle nedelje ubile više od 11.000 ljudi, bilo "druga razorna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.