U poplavama i odronima zbog kiše u Južnoj Koreji šest mrtvih, sedam nestalih

Izvor: Beta, 02.Avg.2020, 13:42

U poplavama i odronima zbog kiše u Južnoj Koreji šest mrtvih, sedam nestalih

U poplavama i odronima zbog jake kiše u Južnoj Koreji tokom vikenda, poginulo je šestoro ljudi, a sedmoro nestalo, saopštile su danas vlasti.Ministarstvo unutrašnjih poslova i bezbednosti saopštilo je da je kiša pokrenula odrone na desetinama mesta, poplavila stambene četvrti i puteve i oštetila neke gradjevine uz obale reka.Najveća šteta je u glavnom gradu Seulu i u centralnoj oblasti zemlje.Ministarstvo je navelo da je šestoro poginulo zatrpano blatom ili u zgradama srušenim u odronima, ili ih je odnela bujica. Povredjeno je šestoro, a 360 ljudi je ostalo bez doma, navelo je ministarstvo.Očekuje se da će jaka kiša padati do ponedeljka ujutro.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U poplavama i odronima zbog kiše u Južnoj Koreji šest mrtvih, sedam nestalih

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2020

U poplavama i odronima zbog jake kiše u Južnoj Koreji tokom vikenda, poginulo je šestoro ljudi, a sedmoro nestalo, saopštile su danas vlasti...Ministarstvo unutrašnjih poslova i bezbednosti saopštilo je da je kiša pokrenula odrone na desetinama mesta, poplavila stambene četvrti i puteve i oštetila...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.